Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig főzitek a tejbe rizst?...

Meddig főzitek a tejbe rizst? Mennyi idő alatt puhul meg nektek?

Figyelt kérdés
2009. jún. 16. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy pl 3 dl rizshez 5 dl tej, ha már annyira elfőtte a tejet, hogy kb egy ujjnyi van és még félkemény, akkor leveszem a főzőlapról, letakarom. Cukrot főzésnél nem teszek bele, hogy ne égjen le, csak ha már nem főzöm. Egy kis kanál vajat is szoktam bele tenni, attól jobb lesz, de a főzés változó, rizsfüggő, néha kell pótolni a tejet picit, de úgy kb 10-15 percet főzöm, és legalább 15 percig hagyom letakarva, akkor lesz finom.
2009. jún. 16. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén nincs nagy tapasztalatom főzés terén,még csak most bontogatom a szárnyaimat,de azért már ennél komolyabb ételeket is szoktam csinálni.Gyorsrizst használtam,nem tudom,hogy ez mennyire befolyásolja,de 30 percig főztem lassú lángon és még így is akadtak bent félkemény szemek...
2009. jún. 16. 23:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is úgy szoktam, ha felforrt , leveszem, kavarok bele(csak ekkor) cukrot, vajat, és párnák közé teszem.

Vagyis nekem van egy gyékény tojásos szakajtóm gyékény fedővel, ebbe konyharuhát teszek, ebbe a fazekat, rá a fedőt, és még azt is törölközőkkel betakarom. 1-2 óra alatt megpuhul. És soha nem ég oda. Nagyon finom.

30 perc az semmi. Csak azért szoktuk levenni, hogy meg ne égjen.

2009. jún. 17. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja és én teszek egy liter tejhez 3 dl vizet.
2009. jún. 17. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Még mindig én vagyok, lehet ám, hogy már hamarabbb is puha, nem szoktam nézegetni. Mindig előre készítem. De meleg még 1-2 óra múlva. Ha túl száraz lesz, forró tejet keverek hozzá.
2009. jún. 17. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Miután egy 10 percig forraltad a tejben a rizst (vizet ne tegyél hozzá, úgy nem az igazi), vedd le a tűzről és addig álljon, amíg meg nem puhul. Kb. 10-15 perc alatt szokott nekem szépen besűrűsödni, megpuhulni.
2009. jún. 17. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Szoktam normál és gyorsrizsből is csinálni, attól, hogy gyorsrizs hamarabb és egyenletesebben kellene megpuhulnia!
2009. jún. 17. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!