Először majdnem forrásig melegítem a megsózott vizet,és abba teszem a húsgombócokat. Így a melegvíz "összerántja" őket,és nem fognak szétfőni. Ha egyet forr,akkor öntöm bele a paradicsomot,teszek bele bazsalikomot,kakukkfüvet és cukrot. Ha megfőttek a gombócok,kiszedem egy tálba és a levet berántom. Ha jól összeforrt,akkor visszateszem a gombócokat és még egyet forralok rajta.
2011. márc. 12. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
2/13 anonim válasza:
Én a majdnem kész szószban főzöm a gombócot. Süritett paradicsom, só cukor, tehát az ize kész. Ha minden puha, akkor berántom vékonyan. Legtöbbször azért l-2 paprikát is betöltök, tudom, hogy drága ilyenkor, de az ize isteni.
2011. márc. 12. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
Én is, mint az előző. A gombócom, darált hús, félig főtt rizs, só hagyma, pici fokhagyma, só, bors. Ha paprikába teszem tojást nem! Ha csak gombóc, akkor tojással, mert stabilabb lesz úgy, nem fő szét annyira.
2011. márc. 12. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 anonim válasza:
Paradics.húsgombócot és a töltött paprikát is a kész szószba kell forrásnál belerakni, egyáltalán nem fog már szétesni a tojás miatt, az rögtön összerántja. Ha külön főzöd vacak íztelen főtt hús lesz--fúj!
2011. márc. 12. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 doboszoli válasza:
Utolsóval egyetértek, kivéve a "fúj"-t.
Tél vége felé, amikor a fagyasztóban már nincs egész tölteni való paprika, a friss pedig még ízetlen, és horror ára van, megoldás a lecsónak eltett darabolt paprika is, ha belefőzzük a paradicsomba. Akit zavar utólag kiszűrheti, én speciel megeszem.
2011. márc. 12. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
én paparikás rántást készítek, azt öntöm föl hideg paradicsomlével, plusz sürítménnyel. ha megfelelő a sűrűsége, és forrt egyet akkor teszem bele a húsgombócokat.
pár szelet fagyos paprikát én is teszek bele, az íze miatt, hogy , olyan töltöttpaprikás legyen.
2011. márc. 12. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 anonim válasza:
és mennyi idő kell a gombócoknak h megfőjjenek? Gondolom nagy lángon leégne ?
2011. márc. 12. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 doboszoli válasza:
Kis lángon, mint a húsleves, egy jó óra, másfél óra alatt készen van.
Mi a rizst nyersen keverjük a fűszeres darált húsba, és a végén habarjuk.
2011. márc. 13. 04:42
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 anonim válasza:
én félig főtt rizzsel keverem ösze a darált húst, és kb 40 perc múlva kettévágok egyet és megkóstolom.általában ilyenkor már jó.
eleinte csak rázogatom a lábast, de amikor már látom, hogy
stabilak a gombócok, fakanállal óvatosan alákeverek, mert
a paradicsom hajlamos odakapni.
ezért is, csakis kislángon ajánlatos lassan főzni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!