Paradicsomos husgombocot hogyan kell elkesziteni?
Hozzávalók:
40 dkg darált hús 16 pont
10 dkg rizs (nyersen mérve) 6 pont
1 tojás 2 pont
1 l paradicsomlé 0 pont
keményítő, édesítő, só, bors, pirospaprika 0 pont
Elkészítés:
A húst a rizzsel, tojással és fűszerekkel összekeverem és nem túl nagy gombócokat formázok belőle. A paradicsomlevet felforralom, édesítem és beleteszem a gombócokat. Kb. 20 perc után egyet kiveszek, szétvágom és megnézem megfőtt-e a közepe. Miután elkészült kevés paradicsomléből és keményítőből habarást készítek és besűrítem az ételt.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús,2 ek. "A" rizs,1 tojás,só,bors,ételízesítő,csípős pirosarany,kb. 1 liter paradicsomlé,kb. 4 ek. cukor,olaj,liszt
Elkészítés:
A húsból,rizsből,tojásból a fűszerekkel húsgombócokat készítek. Forrásban lévő vízbe teszem őket és kb. 20 perc alatt megfőzöm.(én ilyenkor kiveszek egyet,kettévágom és megnézem,hogy a közepe is jól átfőtt e).Olajból és lisztből rántást készítek,ráöntöm a paradicsomlét, ízlés szerinti mennyiségű cukorral édesítem,szósszá
főzöm.Közben a húsgombócokat leszűröm és beleteszem a paradicsomszószba.épp csak egyet "rottyantok" rajta így együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!