Hogyan kell elkészíteni a paradicsomos húsgombócot?
Figyelt kérdés
2009. aug. 28. 08:09
1/3 anonim válasza:
Én így szoktam: darált húshoz teszek rizst ( 1 kg hús,kb 30 dk rizs) 2-3 tojást,sót,borsot,oregánót,bazsalikomot.
Vizet teszek fel,ha forr beleteszem a gombócokat ( ha forró vízbe teszem,akkor nem főnek szét ),a vizet is megsózom és beleöntöm a paradicsomot.Ha megfőtt,akkor liszttel behabarom.
2/3 anonim válasza:
Húsgombóc: apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem, beleteszem a darált húst, só, bors. Főzök rízst, és amikor kész a hús, összekeverem vele, illetve teszek hozzá 1 tojást, így nem fog szétesni.
Lé: sűrített paradicsomot felengedem vízzel, sózni, borsozni, mehet bele bazsalikom, ha szeretitek. Ebbe teszem a gombócokat és összefőzöm a kettőt.
3/3 anonim válasza:
Hideg vízben kell elkezdeni főzni, ha forróba teszed, hírtelen összekapja a külsejét és rágós lesz a gombóc.Ha teszel bele 1 tojást, az összetartja és nem fő szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!