Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzitek a zöldborsóleve...

Hogyan főzitek a zöldborsólevest? Keresem az igazit, amit vendégségben ettem többször.

Figyelt kérdés

Valaki nem rántja be, mások paprikás rántással, (barna rántással), valaki csak liszttel rántja, más...?


Valahol ettem (családnál, nem étteremben) nagyon finom levest, többször is, amikor vendégségbe megyünk.

Nem tudom ott megkérdezni a vendéglátót, mert nem vagyunk még olyan viszonyban.


Körbekérdezek, ti hogyan főzitek? Miket tesztek bele, stb?


2011. jan. 10. 14:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
Ha már többször is ott ebédeltél náluk, miért nem vagytok olyan viszonyban, hogy elkérd a receptjét? Nem értem!
2011. jan. 10. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:

1. Húslevesbe belefőzöm a borsót tésztával, vagy nokedlivel.

2. Vékony, karikákra vágott répát felteszek főni a borsóval és egy fej vöröshagymával, később szórok rá petrezselyemzöldet is. Sózom, cukrozom. Kicsit édeskésre szoktam csinálni. A végén paprikás rántást teszek rá. Ha kell, még utána ízesítem.

3. Vajon picit megdinsztelem a borsót, felöntöm tejjel, csipet sót teszek bele, meg cukrot ízlés szerint, hogy jó édes legyen, így megfőzöm.

2011. jan. 10. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
Egyébként friss zöldborsóból. és új zöldségekből finom. Egy kis olajban megdinsztelem a zöldborsót, és a zöldségeket, felöntöm vízzel, amibe vegetát teszek, a levesbe még tehetsz egy kis fej hagymát,és petrezselymet is, és egy csipetnyi kristálycukrot. Ha megfőtt, paprikás rántással berántom, és vajgaluskát főzök bele. Vajgaluska úgy készül, hogy vajat, tojást, és lisztet kikeverek, teszek bele vegetát, és petrezselymet apróra vágva. Beleszaggatom a levesbe, kiskanállal.
2011. jan. 10. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én eddig paprikás rántással vagy a nélkül készítettem itthon. Viszont az a leves, abban meg nincs semmilyen paprika, csak liszt. Nem tudom, hogyan teheti bele, az elején, amikor dinszteli a zöldségeket, vagy rántja, vagy közben szórja bele.


Még csak 3x voltunk ott vendégségben, nagy a rokonság, és mindig zöldborsó levest főzött (meg mellé gomba vagy egyéb más levest, de zöldborsó az mindig van)

Én még szinte egy szót is alig beszéltem a nénivel, még nem tudom őt megkérdezni a receptről.

2011. jan. 10. 14:19
 5/17 anonim ***** válasza:

Az én borsólevesem így készül:

zöldborsót,kis kockára vágott sárgarépát,kockára vágott zöldséget kevés olajon megdinsztolok.Amikor már megdinsztolódott ráteszek egy kevés lisztet,pirospaprikát..kicsit kevergetem..majd felöntöm vízzel.Ezután teszek bele sót,ételízesítőt(ha nem zsenge a borsó..akkor egy pici cukrot)kicsi borsot,Zöldsgézöldjét..és készre főzöm a levest.Amikor megfőtt nokedlit szaggatok bele,jó sokat,mert mi így szeretjük!

2011. jan. 10. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
Ha csak liszt van benne, akkor valószínűleg vagy fehér rántást csinál hozzá és a végén teszi hozzá, vagy valami zsiradékon megdinszteli a borsót, akkor szórja rá a lisztet, aztán engedi fel vízzel. Olyan nagy eltérés nincs az ízben a kettő között.
2011. jan. 10. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy tejszines zöldborsókrémlevest ettél?
2011. jan. 10. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:

nem tejszínes. Nagyon otthon vagyok a zöldborsóleves témában, de ez kifog rajtam. Hallottam, hogy legutóbb említette a mellette ülőnek, hogy van benne liszt (Tesz bele lisztet).

Akkor jöttem rá, hogy nem csak egy sima rántás nélküli leves galuskával.

:)

2011. jan. 10. 15:06
 9/17 anonim ***** válasza:
Akkor habart borsóleves.
2011. jan. 10. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
Én mielőtt vízzel felönteném a zöldségeket rakom rá a 2-3 kanál lisztet, amit megpirítok és utána a pirospaprikát is rászórom. Így: [link]
2011. jan. 10. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!