Hogyan főzitek a zöldborsólevest? Keresem az igazit, amit vendégségben ettem többször.
Valaki nem rántja be, mások paprikás rántással, (barna rántással), valaki csak liszttel rántja, más...?
Valahol ettem (családnál, nem étteremben) nagyon finom levest, többször is, amikor vendégségbe megyünk.
Nem tudom ott megkérdezni a vendéglátót, mert nem vagyunk még olyan viszonyban.
Körbekérdezek, ti hogyan főzitek? Miket tesztek bele, stb?
1. Húslevesbe belefőzöm a borsót tésztával, vagy nokedlivel.
2. Vékony, karikákra vágott répát felteszek főni a borsóval és egy fej vöröshagymával, később szórok rá petrezselyemzöldet is. Sózom, cukrozom. Kicsit édeskésre szoktam csinálni. A végén paprikás rántást teszek rá. Ha kell, még utána ízesítem.
3. Vajon picit megdinsztelem a borsót, felöntöm tejjel, csipet sót teszek bele, meg cukrot ízlés szerint, hogy jó édes legyen, így megfőzöm.
Köszönöm a válaszokat. Én eddig paprikás rántással vagy a nélkül készítettem itthon. Viszont az a leves, abban meg nincs semmilyen paprika, csak liszt. Nem tudom, hogyan teheti bele, az elején, amikor dinszteli a zöldségeket, vagy rántja, vagy közben szórja bele.
Még csak 3x voltunk ott vendégségben, nagy a rokonság, és mindig zöldborsó levest főzött (meg mellé gomba vagy egyéb más levest, de zöldborsó az mindig van)
Én még szinte egy szót is alig beszéltem a nénivel, még nem tudom őt megkérdezni a receptről.
Az én borsólevesem így készül:
zöldborsót,kis kockára vágott sárgarépát,kockára vágott zöldséget kevés olajon megdinsztolok.Amikor már megdinsztolódott ráteszek egy kevés lisztet,pirospaprikát..kicsit kevergetem..majd felöntöm vízzel.Ezután teszek bele sót,ételízesítőt(ha nem zsenge a borsó..akkor egy pici cukrot)kicsi borsot,Zöldsgézöldjét..és készre főzöm a levest.Amikor megfőtt nokedlit szaggatok bele,jó sokat,mert mi így szeretjük!
nem tejszínes. Nagyon otthon vagyok a zöldborsóleves témában, de ez kifog rajtam. Hallottam, hogy legutóbb említette a mellette ülőnek, hogy van benne liszt (Tesz bele lisztet).
Akkor jöttem rá, hogy nem csak egy sima rántás nélküli leves galuskával.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!