Hogyan főzitek a zöldborsólevest? Keresem az igazit, amit vendégségben ettem többször.
Valaki nem rántja be, mások paprikás rántással, (barna rántással), valaki csak liszttel rántja, más...?
Valahol ettem (családnál, nem étteremben) nagyon finom levest, többször is, amikor vendégségbe megyünk.
Nem tudom ott megkérdezni a vendéglátót, mert nem vagyunk még olyan viszonyban.
Körbekérdezek, ti hogyan főzitek? Miket tesztek bele, stb?
biztosan a leszórásos módszerrel készíti, csak nem használ pirospaprikát.
ez nagyon egyszerű, látom mások is írták. gyakorlatilag megspóroljuk a rántás utálatos műveletét:))
leszórásos módszert? Az melyik is?
Amikor a zöldségeket dinsztelve teszek rá csak lisztet, és majd csak utána öntöm fel vízzel?
pontosan, ahogy írtad. szóval, kevés zsiradékon párolni,majd leszórni 2-3 fakanál liszttel / én paprikával is/ és óvatosan átforgatni vele. hidegvízzel
úgymond leoldjuk a lisztet róla kevergetéssel, ,majd véglegesen beállítjuk a leves hosszát.
ha egyet forrt, mehet bele a levesbetét és a petrezselyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!