Kedves hozzászólók, ti szoktatok úgy fehér rizst készíteni, hogy a vizet felforraljátok, kicsit főzitek a gabonát és utána teljesen lekapcsoljátok a fazék/edény alatt a melegítést? Ezzel a módszerrel meg tud párolódni teljesen a rizsszem?
Barna rizst szokott valaki kuktában készíteni és ha igen, akkor milyen barna rizs/víz aránnyal csináljátok és mennyi ideig?
Előre is köszönöm a válaszokat és szép napot kívánok mindenkinek! :-)
Én úgy szoktam, hogy kevéske olajon picit megpirítom a rizst, 1,5-szer annyi vízzel felöntöm, felforralom, megsózom és utána kapcsolom le.
Néha megkavarom, és vissza rá a fedőt.
ahogy, az első kedves válaszoló. példa. 25 deka rizst kevés zsíron megpirítok (mosás nélkül)amikor minden szemet szépen átforgattam más, akkor öntöm fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel. ha forrni kezd egy egy kis sót teszek bele, átkeverem és lefedem.
ha ezt a vizet felszívta, még egy keverés és elzárom a gázt alatta.
hátrateszem is dupla konyharuhával betakarva hagyom saját gőzében megpuhulni.
kb 25 perc múlva villával fellazítom és kész a szépen pergő , finom rizsköret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!