Ti hogy főzitek a rizst?
Figyelt kérdés
Már sokféleképpen olvastam és hallottam. Az egyiket ki is próbáltam,de nem lett jó. Ti hogy csináljátok?2018. jún. 2. 19:52
1/24 anonim válasza:
úgy ahogy rá van írva a csomagolásra. és mindig jó.
2/24 anonim válasza:
Pici olajon üvegesre pirítom, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel leöntöm. Só, bors, petrezselyem, megkeverem, letakarom. Max lángom felforralom, majd takarékon addig figyelek rá, amíg már csak kb 1 ujjnyi víz van a tetején. Akkor elzárom és otthagyom, kb 20 perc múlva tökéletes. Én zöldségekkel szeretem a legjobban, ezeket a víz előtt szoktam elkeverni benne.
3/24 anonim válasza:
Leginkább pulaonak. Vagy Batthiány rizsköretnek. Illetve előfordul, h édes rizsfelfújtnak.
4/24 anonim válasza:
Beledobom a zacskót a forrásban lévő, enyhén sós vízbe, lefedem, 10 perc múlva kiveszem, 2 perc alatt kicsöpög belőle a víz, és tökéletes.:-) Barnarizsnek kicsit több idő kell, azt időnként főzök normált is. Nem pirítgatok, fölösleges, minden efféle és zsiradék nélkül is pergős és kellően puha lesz, csak beleöntöm a kimért mennyiségű forró vízbe, és lassú tűzön megfőzöm. Petrezselymet ha teszek hozzá, a kész forró rizsbe keverem, nem kell főzni, mert csak kimegy az összes illóolaj belőle és plöttyedt lesz.
5/24 anonim válasza:
A rizs mindig probléma sokaknál. Ha nem a zacskósra gondolsz, akkor X mennyiségű rizst zsiradékon megpirítok (teszek alá lángelosztót), nem indukciós tűzhelyem van, én nagyon szeretem, ha nemcsak üvegesre, hanem amikor pirulnak a szemek. Folyamatosan kevergetem addig. Amikor kellően átpirult, kétszeres (!) mennyiségű majdnem forró vízzel felengedem. Vigyázz, mert nagyon sistereg. Só, bors, apróra vágott petrezselyemzöldet dobok rá és lefedem. Visszaveszem a lángot takarékra. Kb. 15 perc főzés után elzárom alatta a lángot. Kevergetni olyankor már nem szabad, mert összetörnek a szemek, mancsos lesz. Ahogy lehül ehető melegségűre, pergős, nagyon finom rizsed lesz. :)
6/24 anonim válasza:
Miután a felhevített lábasba beleraktam a vajat (kb egy kockának fele és annak a fele) akkor 1kg rizst nagy lángon fehérre pirítom (az olyan 10-15 perc) és miután minden kis szem egyenletesen megpirult hozzáadok 2 kanál sót és azt jól meg keverem. Miután ez kész beleöntöm a vizet. (ha óvatosan a fakanalat belerakod úgy, hogy a rizshez ér akkor szokott ilyen kis csíkot húzni és annak kb 2-2,5 cm kell lennie). Ha ez kész akkor kis lángon 10 percig hagyom.
7/24 anonim válasza:
Az lemaradt, hogy nagyban függ a rizs minőségétől is, hogy sikerül. Anno a Tesco-s kifejezetten ehetetlen ragacsos semmivé főtt. Szerencsére azt a fajtát talán már nem is gyártják. Saját márkás termék volt, tizenéve.
9/24 anonim válasza:
6-os, bocs a beledumáért, de hány főre főzöl, hogy egy egész kiló rizst megcsinálsz egyszerre? :)) Annyiból jóó nagy adag lesz.
4. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!