Ti hogyan főzitek meg a rizst, hogy ne legyen íztelen?
Figyelt kérdés
Annyi rizst megettem már, de sohasem esett jól, mert szar, ízetlen. Hiába rakok sót a vízbe akkor csak sós lesz. Szoktam úgy is, hogy megpirítom főzés előtt, de ugyan olyan szar. Tudom rizs helyett lehetne enni tk tésztát tk kenyeret, de ez a legolcsóbb. Zabpelyhet is szoktam enni, az gondtalanul csúszik,de a rizs nem. Éttermekbe olyan jól eltudják készíteni, ők hogyan csinálják? Ti hogyan szoktátok? Köszi a válaszokat!
Nálam a petrezselyem a nyerő. Anélkül már én is képtelen vagyok megenni így évek múltán. :)
2014. aug. 11. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Én kukoricát főzök bele. :)
2014. aug. 11. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Olajat hevítesz, rárakod a rizst, megsózod, és addig kavargatod, pirítod, amíg halványsárga nem lesz. Után felöntöd kétszerannyi vízzel, mint amennyi a rizs volt, és forrásid kavargatod. Amikor forr, takarékra veszed a gázt, raksz rá egy platnit, rárakod a fazekat, lefeded, és addig főzöd, amíg az összes vizet magába nem szívja. Nem kell kevergetni sem. Akkor jó, ha nem érzed vizesnek a felszínét, ha megnyomkodod fakanállal.
2014. aug. 11. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Bármilyen fűszert rakhatsz a vízbe, pl. vegetát.
De lehet kapni különböző fűszerkeverékeket is (főleg húsokhoz valók), azokat is kipróbálhatod.
Viszont ha van időd, akkor csinálhatsz hagymás alapot is, kis olajon megpirítod és úgy teszed hozzá a rizst, majd felöntöd vízzel és forralod.
2014. aug. 11. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Dolgoztam étteremben. Nagyon egyszerű, vágj be egy vöröshagymát (maradjon egybe, csak vágdosd be) és dobd a vízbe. Ha megfőtt, dobd ki a hagymát. Utána sózd meg. Ennyi.
2014. aug. 11. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Én majoránnát szoktam a vízbe tenni. Nagyon finom lesz tőle :)
én olajon pirítok apróra vágott hagymát, majd bele a rizs, ezt fehéredésig pirítom, majd dupla vízzel felöntöm. mostanában csak sót teszek bele felöntés után (glutamát miatt) régen delikáttal izesítettem. megvárom még felfő, majd leveszem a hőfokot, lefedem és készre főzöm.
2014. aug. 11. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 Szintiszoli123 válasza:
Ugyanez a bajom.
A curry utóízesítőként is nagyon fel tudja dobni, de van millió más fűszer. Mindegyiknek ugyanaz a baja: egy idő után hozzászoksz és már nem érzed. Ezért váltogasd: curry, fokhagyma, só+bors+paprika, zöldfűszer-keverékek.
A nátrium glutamáttól pedig kifejezetten óvakodj, mert túl azon, hogy káros, még könnyebben hozzászoksz és még ízetlenebbnek érzel majd mindent.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!