Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy főzitek a rizseshúst?

Ti hogy főzitek a rizseshúst?

Figyelt kérdés
Nyersen teszitek bele a rizst és úgy főzitek össze vagy megfőzitek előtte? Párom azt szeretne enni, én nem szeretem, így még nem is főztem, ja és az a kérése, hogy ne legyen túl szaftos.

2014. júl. 7. 06:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Majdnem teljesen készre főzöm a pörköltöt, és akkor rakom bele nyersen rizst, és felöntöm még annyi vizzel, amennyit a rizs felvesz.

Annyi folyadék kell, hogy legyen alatta ami a rizs kétszerese.

Én bögrével szoktam kimérni. Egy bögre rizs, két pohár viz. Rizseshúsnál számold bele a pörköltben lévő szaft mennyiségét is, vagyis kicsit kevesebb viz kell hozzá.

2014. júl. 7. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Én külön főzöm a rizs. zsiradékon megpirítom és másfélszeres mennyiségű forró sós vízzel felöntöm. átkeverem. Fedő alatt főzöm, míg fel nem vette a vizet. ekkor félrehúzom, és dupla konyharuhával betakarom. ebben párolódik tovább kb 15 percet.

a kész sűrű pörköltbe keverem, és mivel a rizs majdnem készre főtt már csak annyi szaftot vesz fel, amennyire még a puhuláshoz szüksége van.

Nagyon jó állagú, de azért nem olyan száraz, mint a menzás rizseshúsok :)

2014. júl. 7. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Csak együtt főzöm. Külön főzve a hús íze nem fől bele. Az nem rizses hús, hanem pörkölt rizskörítéssel. Ahogyan az első írta, én is úgy csinálom.
2014. júl. 7. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
46%

+1 az elsõnek.

Jó szárazon szeretem, ettõl rizseshús.

2014. júl. 7. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

Külön fözve nem rizsesús, hanem pörkölt rizzsel összekeverve.

Csak akkor van rendes íze, ha a rizs a pörkölt szaftját veszi be, az adja a jellegzetes aromát.

Ha nem akarod, hogy túl nedves legyen, akkor a pörköltre csak annyi vizet tegyél, amennyi a rizsnek kell, késöbb, ha túl kevésnek tünik, kevés forró vízzel még lehet higítani.

2014. júl. 7. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
14%

A sok önjelölt csodaszakácsnak az eszébe sem jut, hogy esetleg mások is tudnak főzni és talán másképp is lehet, mint , ahogy ők...

Egyiknek sem jut eszébe az örök mondás, hogy "ahány ház, annyi szokás " ???

Én sem főzök sz*rt, kedves hozzászólók, csak másképpen, mit kiskegyedék ...

2014. júl. 7. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is szeretnék főzni rizseshúst, de úgy nem lehet h a húst megparolom, megpirítom kevés hagyman rá q borsot meg a répát, külön a rizst megfőzöm és összeforgatom? Mert én olyat akarok ami a menzan szokott. :-D
2014. júl. 7. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
50%

Úgy is lehet kedves utolsó, ahogy te elképzeled. Nincs egyedi kisajátított rizseshús.

Mindenki főzzön saját és családja ízlése és kedve szerint.

2014. júl. 7. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Én a pörköltbe főzöm bele a rizst. Van amikor a rizst zsíron megpirítom, van amikor nem. A rizses hús állagát nehéz "eltalálni". A rizs minőségétől is függ. Azt ajánlom, hogy elsőre jobb ha külön főzöd a rizst, vagy ha nem ezt választod akkor mindenképp pirítva tedd a pörköltbe. Később majd kitapasztalod.
2014. júl. 7. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Hát ezdésnek én is külön gondoltam, aztán úgy gondoltam,h kicsit még összefőzöm. Épp azért hogy az izét is átvegye.
2014. júl. 7. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!