Ti hogy főzitek a rizseshúst?
Majdnem teljesen készre főzöm a pörköltöt, és akkor rakom bele nyersen rizst, és felöntöm még annyi vizzel, amennyit a rizs felvesz.
Annyi folyadék kell, hogy legyen alatta ami a rizs kétszerese.
Én bögrével szoktam kimérni. Egy bögre rizs, két pohár viz. Rizseshúsnál számold bele a pörköltben lévő szaft mennyiségét is, vagyis kicsit kevesebb viz kell hozzá.
Én külön főzöm a rizs. zsiradékon megpirítom és másfélszeres mennyiségű forró sós vízzel felöntöm. átkeverem. Fedő alatt főzöm, míg fel nem vette a vizet. ekkor félrehúzom, és dupla konyharuhával betakarom. ebben párolódik tovább kb 15 percet.
a kész sűrű pörköltbe keverem, és mivel a rizs majdnem készre főtt már csak annyi szaftot vesz fel, amennyire még a puhuláshoz szüksége van.
Nagyon jó állagú, de azért nem olyan száraz, mint a menzás rizseshúsok :)
+1 az elsõnek.
Jó szárazon szeretem, ettõl rizseshús.
Külön fözve nem rizsesús, hanem pörkölt rizzsel összekeverve.
Csak akkor van rendes íze, ha a rizs a pörkölt szaftját veszi be, az adja a jellegzetes aromát.
Ha nem akarod, hogy túl nedves legyen, akkor a pörköltre csak annyi vizet tegyél, amennyi a rizsnek kell, késöbb, ha túl kevésnek tünik, kevés forró vízzel még lehet higítani.
A sok önjelölt csodaszakácsnak az eszébe sem jut, hogy esetleg mások is tudnak főzni és talán másképp is lehet, mint , ahogy ők...
Egyiknek sem jut eszébe az örök mondás, hogy "ahány ház, annyi szokás " ???
Én sem főzök sz*rt, kedves hozzászólók, csak másképpen, mit kiskegyedék ...
Úgy is lehet kedves utolsó, ahogy te elképzeled. Nincs egyedi kisajátított rizseshús.
Mindenki főzzön saját és családja ízlése és kedve szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!