Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizseshúst hogy készítitek?

Rizseshúst hogy készítitek?

Figyelt kérdés

2014. jún. 14. 14:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez alapján a recept alapján készítem, annyi különbséggel, hogy én mielőtt hozzáadom a riszt, egy kis olajon megpirítom.


"Hozzávalók:


75 dkg sertéslapocka

1 fej vöröshagyma (1 nagy vagy 2 kisebb fej)

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 csésze mirelit zöldborsó

1 csokor apróra vágott petrezselyem

5 dkg zsír (olajat is használhatunk)

25 dkg rizs

1 evőkanál Vegeta (húsleveskockával is helyettesíthető)

ízlés szerint: só, őrölt bors.

Elkészítés:


A hagymát apróra vágva a zsíron (olajon) megdinszteljük, ha már aranyszínű rátesszük a megmosott és kockára vágott sertéshúst, sózzuk, borsozzuk. A húst nagyon kevés vizet aláöntve pároljuk. (Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.) Amikor félpuha a hús, hozzátesszük a kb. félcentis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Ha a hús már majdnem puha és zsírjára sült, hozzáadjuk a megmo-sott rizst, a zöldborsót és a petrezselymet, elkeverjük, és felöntjük 0,6 l forrásban lévő Vegetás vízzel. Felforraljuk, újra megkeverjük, majd a villany-tűzhely 1-es fokozatán, - keverés nélkül – puhára pároljuk. (kb. 40-45 perc) (Amíg a rizs párolódik a fedőt ne vegyük le a lábosról)"

[link]

2014. jún. 14. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Az elsö amit ír, az úgy jó.


Lehet úgy is - akkor más jellegü -, hogy elöször pörköltet kezdesz fözni a húsból, (kimondottan jó, ha teszel bele összevágva aránylag sok friss paprikát és paradicsomot is), amikor félpuha, akkor belekerül a rizs is, és együtt fözni készre.


Ami nagyon nem jó, ha külön fözik meg a húst és a rizs, és csak utólag keverik össze - az nem rizseshús, hanem hús rizskörettel, az íze egész más.

2014. jún. 14. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Szárnyasból szoktam csinálni, liabazsíron megdinsztelek egy fej apróra vágott hagymát, majd átpirítom rajta a karikákra vágott sárgarépát, hozzáadom a fehéret, megszórom kevés kurkumával, ezután a felaprított húst adom hozzá, amit addig kevergetek míg kívülről meg nem sül, felöntöm vízzel, teszek bele egy szál petrezselymet, megszórom őrölt borssal, megsózom és addig főzöm míg a zöldség és a hús puha nem lesz (kb 1 óra), utána hozzáadom a megmosott rizst és ezzel még t5 percig főzöm lefedve, nagyon legkisebb lángon, utána megszórom még őrölt borssal, jó sok apróra vágott petrezselyemmel, lehúzom a tűzről és lefed hagyom legalább fél órát.
2014. jún. 14. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Ahogyan az első, de csak hús és rizs van benne, zöldségek nicsnenek. Akkor az már nem rizseshús.
2014. jún. 14. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Pörkölt helyett én alapból paprikást készítek, amikor a hús puha, akkor megy bele a rizs, a tejföl, és a tárkony /utóbbi kettő opcionális, mi szeretjük/ is.
2014. jún. 14. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Én általában bácskai rizseshúst készítek, legalábbis mi annak hívjuk.ez egy kicsit lecsósabb, mint egy sima pörkölt.

tehát én is egy jó dús pörköltet készítek, amikor majdnem puha, akkor kerül bele a paprika, paradicsom.

addig a rizst lepirítom zsiradékon, másfélszeres forró sós vízzel felengedem és éppen csak felszívatom a vizet a rizzsel. tehát úgymond félkész.

A pörkölt ilyenkor sűrű, de egy kicsit hosszabb szaftú, és ez elég arra, hogy a félkész rizs megpuhuljon benne és átvegye az ízeket.laza, puha, nem száraz, de nem is mászkos.

Fűszerként őröltborsot teszek még bele.Mi így szeretjük.

Egy vizezett tálba szoktam belenyomni egy adagot, és úgy borítom a tányérra.A férjemére és a magaméra még csípős hegyespaprika karikákat is teszek.

Zöldségféléket mi sem teszünk bele, azt fehéren ludaskásának szoktuk készíteni.

Szerintem ez is szokás kérdése, mindenkinek megvan a saját megszokott rizseshúsa :=)

2014. jún. 14. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Megcsinálom a pörköltet, amikor már majdnem kész a hús, akkor hozzáadom a rizst és kb. 5-10 percig hagyom a pörkölt levében, aztán felöntöm vízzel. Amikor majdnem kész, teszek bele felaprított petrezselemzöldet.
2014. jún. 15. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
2014. jún. 16. 00:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!