Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hagymás rostélyoshoz a húst...

Doboszoli kérdése:

A hagymás rostélyoshoz a húst (napok óta pácolt, marha rostélyos) hirtelen sütve, vagy sütve+párolva készítitek?

Figyelt kérdés
2014. márc. 15. 08:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hirtelen át sütve.
2014. márc. 15. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól be van pácolva és minőségi a marha, akkor csak sütve is puha lesz.
2014. márc. 15. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Végre újra közöttünk már hiányoztál többünknek dobozoli!!

Kéresedre válaszolva bár te mindenkinél jobban tudod a választ.

Én jó minőségű 70% vajban hirtelen sütve nem kiszárritva. Először a vas serpenyő kerül gázra ,és ha az már füst jeleket ad akkor megy bele a vaj és végül a finom marha húsi.

2014. márc. 15. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Természetesen meg van a saját módszerem, de a fellelt receptek erősen megosztóak, kíváncsi vagyok az itteniek véleményére.

Aztán itt vagyok én minden nap, csak olyan kérdésekre, hogy "nyitva lesz -e a meki Szenteste?", meg "melyik a finomabb az alma, vagy a körte", "lehet-e még Izidor feliratos vaníliás kólát kapni" nincs bennem válaszadási kényszer.

2014. márc. 15. 09:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben megbízható minöségü a hús, akkor hirtelen sütöm, ha nem, akkor inkább párolom, de a végén "sültet" csinálok belöle.


Akkor szoktam még a páolós módszer mellett dönteni, ha nem biztos, hogy azonnal tudja mindenki fogyasztani, illetve ha egyesek valamért késöbb tudnak csak jönni. A párolt variációt egy ideig melegen lehet tartani illetve fel lehet jóformán minöségveszteség nélkül melegíteni, ellentétben a hirtelen sütöttel.

2014. márc. 15. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Annyira gondolom értesz a húsokhoz, hogy el tudod dönteni a minőségét.

Sajnos a hátszíneknek (nagyságuktól származásuktól függetlenül) változó a minősége, és a legtöbb forrásból bele lehet szaladni ebbe a klasszikus "takonygumirettenet" állagú húsba.

Ha nem ilyen, hanem a puhább fajta, (ujjadat bele tudod nyomni) akkor simán elég csak sütni is.


Igazából a legtutibb az amerikai módszer, akik az angoloktól vették át, ők meg tőlünk párszáz éve, ironikus módon nálunk már kihalt.

Illetve vadaknál alkalmazzák. A "lógatásról" beszélek.

Az amcsik 2-3 hétig érlelik 1-2 fokon vákuum csomagolásban.

A vákuum csak az aerob baktériumok ellen véd, erre neked ott van a savas környezet, (gondolom mustáros pác) meg az olaj, ami elzárja a levegőt.

A lényeg, hogy akkor használják fel, mikor beindul az enzimek által a hús lebomlása, a tárolási körülmények miatt viszont nem romlik meg.

(Mint amikor a farktollánál felakasztott fácán saját magától leesik, akkor jó.)



Röviden: elég csak sütni, de a hagyományos 2-3 napos páccal ellentétben akár egy bő hetes pácot is lehet neki adni. Csak arra kell figyelni, hogy a pácba kicsorgó húsnedvektől mindig szabadulj meg.

(tehát tedd tiszta edénybe a húst, a pácolaj tetejét öntsd rá, az alját, ha van benne vizet tartalmazó húsnedv, (kontárok szerint vér) azt öntsd ki.

2014. márc. 15. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindenkinek ment a zöld.

Igen, az itthon kapható marhahúsok, finoman szólva is változó minőségűek, viszont cserébe jó drágák. Többnyire kimustrált tehénből, selejtezett üszőből származnak. Az igazi, 18-20 hónapos növendék bikából származó alapanyag nagy kincs, különösen, ha még a fajta is hústípusú.(Charolais, Limousin, Abardin Angus, Magyartarka, stb)

Nekem van egy titkos forrásom..))

2014. márc. 15. 13:15
 8/11 anonim ***** válasza:

"Nekem van egy titkos forrásom."


Kotányi húspuhító? :D

2014. márc. 15. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
56%
Erősen kétlem, hogy DZ húspuhítót használna...
2014. márc. 15. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért remélem ez a jelet ismered: :D
2014. márc. 15. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!