Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált sólet recept? Hogyan...

Bevált sólet recept? Hogyan készititek?

Figyelt kérdés
2014. márc. 19. 14:43
 1/2 anonim válasza:

1/4 kg füstölt husi (pl: csülök, kolozsvári szalonna)

1/4 kg darált hús

1/2 kg nagyszemű tarkabab (előzőleg beáztatva)


A füstölt husit felszeleteled ujjnyi szeletekre, és lerakod egy hőálló tál aljába.

Az áztatott babot összekevered a darált hússal és a fűszerekkel. (reszelt fokhagyma, bors, pirospaprika, só)

A fűszereket ízlés szerint adagold. (ha rendelkezel tapasztalattal, akkor nem jelent gondot).

Ezt a keveréket rásimítod a tálba lerakott füstölt husira.


Leszórod a tetejét liszttel, és felöntöd annyi hideg vízzel, hogy ellepje. picit megmozgatod, és pár db babérlevelet tűzöl bele.

Lefedve 5 órán keresztül 150 fokos sütőben megsütöd.

Néha megnézed, megmozgatod a tetejét, utánakóstolsz a fűszerezésnek.

A lényeg az, hogy nem szabad megkeverni!


Nekem bevált, a darált hús miatt nagyon laktató.

Tálaláskor főtt tojást, és tejfölt adok hozzá.

2014. márc. 19. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Még annyi, hogy a bab fel fogja szívni a vizet, ezért pótolni kell.


Bocsi, ez lemaradt. :)

2014. márc. 19. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!