Bevált sólet recept? Hogyan készititek?
1/4 kg füstölt husi (pl: csülök, kolozsvári szalonna)
1/4 kg darált hús
1/2 kg nagyszemű tarkabab (előzőleg beáztatva)
A füstölt husit felszeleteled ujjnyi szeletekre, és lerakod egy hőálló tál aljába.
Az áztatott babot összekevered a darált hússal és a fűszerekkel. (reszelt fokhagyma, bors, pirospaprika, só)
A fűszereket ízlés szerint adagold. (ha rendelkezel tapasztalattal, akkor nem jelent gondot).
Ezt a keveréket rásimítod a tálba lerakott füstölt husira.
Leszórod a tetejét liszttel, és felöntöd annyi hideg vízzel, hogy ellepje. picit megmozgatod, és pár db babérlevelet tűzöl bele.
Lefedve 5 órán keresztül 150 fokos sütőben megsütöd.
Néha megnézed, megmozgatod a tetejét, utánakóstolsz a fűszerezésnek.
A lényeg az, hogy nem szabad megkeverni!
Nekem bevált, a darált hús miatt nagyon laktató.
Tálaláskor főtt tojást, és tejfölt adok hozzá.
Még annyi, hogy a bab fel fogja szívni a vizet, ezért pótolni kell.
Bocsi, ez lemaradt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!