Mi a titka a jó birkapörköltnek? Ti hogyan főzitek?





mi pontosan úgy csináljuk,mint a pöriket ,
-sok hagyma zsírban megsárgítva,
-majd bele a husika
-rotyogtatjuk míg puhára nem fő,
és nagyon fini

























Kiló húshoz két közepes hagyma, ami kb 20 deka.
zsiradékon kezdeni pirítani/dinsztelni /a hagymát, kevés sóval.
mindig pici vízzel pépesre főzni, hogy a kész pörköltben még véletlenül se találkozzon senki egy körömnyi hagymával.
Ha a hagyma visszasül zsírjára beletenni a húsdarabokat, és még egy kicsit sózni. Fehéredésig keverhetni, majd fedő alatt hagyni, hogy kiadja a saját levét.
ha ezt elfőtte, akkor megszórni minőségi pirospaprikával,
fűszerezni ízlés szerint (bors,őröltkömény, majoranna fokhagyma),
és mindig annyi vízzel (vagy más húsalaplével ) felönteni,hogy éppen ellepje.Fedő alatt puhára főzzük, időnként ellenőrizve a minőséget :)nyáridőben a paprika, paradicsom sem maradhat ki egy finom pörköltalapból.
A borral való felöntés egy opció, nem mindenki szereti, mert elviszi egy más irányba a pörköltízt, de a faggyús birkánál ez jótékony is lehet.
Abszolút ízlés kérdése.
Mi nem teszünk bele bort :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!