Miért raknak a kajába sokan ételízesítőt? A kérdés lehet hülyén hangzik, de még se az! Bővebben lent!
Szóval sok helyen látom h vegeta knor meg leveskocka megy a levesbe bele és engem ez vmiért k-rvára zavar nem a nátrium glutamát miatt meg az egészséges életmód miatt mert az legkevésbé sem érdekel hanem egyszerűen úgy érzem ez az ételnek meg magának a főzésnek a meggyalázása és végtelenül leegyszerűsítése és ez ha ilyet látok irgalmatlanul felbosszant pedig nem vagyok szakács csak néha szoktam ezt azt főzni... apám pl elhasznál egy hét alatt vagy 3-4 zacskó vegetát mikor mentem a barátnőmnél az anyja mien dubarry szeletet csinált? TISZTA VEGETA íze volt
és igazából azért kérdeztem ezt h van-e rajtam kívül valaki aki hasonlóan érez
Erre mondják, hogy "ízlések és pofonok"...
Vannak, akiknek tetszik az az íz. Vannak, akiknek pedig nem.
Kár ezen így kikelned magadból, fel kéne érni agyilag, hogy nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése, mint neked.
Azt még értem, ha egy kolis leveskockás tésztalevest főz, de ha rendes hozzávalók vannak, akkor szerintem is kár elrontani az ételt ilyenekkel. Én különösen nem bírom a nátrium-glutamátot, rosszul nem leszek tőle, mint az egyik hozzászóló, de rühellem s az egészségtudatosságommal sem fér össze (de az én életmódom mellett úgyis magamnak kell készítenem az ételeim :)).
Nagyritkán használok natúr vegyes szárított zöldséget, egyébként friss vagy mirelit zöldséget, teljesen finom lesz az ételem, jobb, mint ízesítővel.
Nyolcaska, olyan buta vagy, mint a föld. Az anyatej NEM tartalmazza a natrium glutamatot, sőt, TILOS adni 12-15 hetes kora előtt, mert súlyos allergiás reakciót, akár halált is okozhat. Az "ártalmatlan"-ságáról pedig annyit, hogy a vizsgálatokat mindannyiszor a natrium-glutamát-lobby fizette, így értelemszerűen többször is "ártalmatlan"-nak minősítették. De a kutatások alján kisbetűvel ott van, hogy súlyos allergiás reakciókat okozhat, és az itteni egyik hozzászóló csak szerencsés lehet, hogy "csak" kinzó fejfájása van tőle.
A natrium-glutamátot, másnéven a monosodium-glutamátot, ismert jelén E621, ne keverd össze a gluténnal, és a hasonlóan hangzó, de egyéb jelentésű szavakkal.
Ha egy ételben rendes mennyiségben és minőségben vannak VALÓDI hozzávalók, rendes fűszerek, akkor ennek semmi értelme nincs.
Csak az igénytelen konyha használja.
Sajnos a vitában azok a leghangosabbak és legarrogánsabbak, akik mindenféle tudományos ismeret nélkül a Kiskegyed-ből tájékozódnak glutamát ügyben.
A glutaminsav egy aminosav, egyike a szervezetünket alkotó 20 aminosavnak! Az emberi szervezet is elő tudja állítani. Többek között a nők szervezete is. És rak belőle az anyatejbe! Az anyatej 22 mg szabad glutamátot tartalmaz deciliterenként. Amiatt, hogy finom legyen, és a csecsemő szeresse. Tessenek szívesek előbb tájékozódni, aztán lehurrogni azt, akinek az ismeretei megvannak.
Nem nagy kunszt utánanézni, csak figyelmesen el kell olvasni a következő linken található információkat például:
De tudjatok róla, hogy minden fehérje alapú élelmiszerben megtalálható. Van belőle a parmezén sajtban, de van a zöldborsóban meg a kukoricában meg a paradicsomban is!
[Aki a külön plusszban hozzáadott glutamátot már sokallja, az nyilván ne tegyen bele. De legyen tisztában azzal, hogy mi mindenben benne van úgy, hogy a természet belegyártotta. És tudjon arról is, hogy az anyatejben is benne van. Pont elég az a mennyiség, plusszban már nincs szükség rá, többet ne adjon a babának.]
[Az meg egyenesen kacagtató, hogy mivel 1907-ben határozták meg a szerkezetét, amiatt korábban sosem létezett. Azért, mert a legelső fizikai Nobel díjakat a radioaktivitás felfedezéséért az 1900-as évek legelején osztogatták, balgaság lenne az hinni, hogy a középkorban nem volt radioaktivitás. Természetesen volt akkor is, csak nem tudtak róla. Már az ókori nőknek volt glutamát az anyatejében, csak nem tudtak róla!]
[És sajnos van olyan is, aki a XXI. században sem tud még róla!]
en 40 eve vezetek haztartadt es 30 eve ebbol kulfoldon elek, most mar regota kaphato itt is, en hasznalom de nem mindenbe es nem tulzassal. 1 kg vegeta nekunk eleg fel evig.
de hasznalok mast is pl. eros pistat edes annat porkoltbe abba vegetat is mindig teszek. szerintem ha valaki egy egy kanallal tesz bele akkor nem lesz tul erosen erezheto a vegeta iz. egyebkent pedig szerintem izles kerdese csakugy mint a paprika, chili, cukor es egyebek hasznalata.
utolso vagyok megegyszer.
en a huslevest telirakom friss zoldseggel hussal fuszerrel es emelle meg mindig teszek vegetat, mert erositi az izeket es szeretjuk. Kerdezo te ha nem akarod nem kell hasznalni csak nevetseges igy kikelni masok izlese ellen. te donts arrol hogy Te hogyan fozol a tobbit hagyd meg masnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!