Mivel lehet helyettesíteni az ételízesítőt? Vagy el lehet készíteni valami hasonló keveréket házilag?
Ételízesítöt füszerekkel lehet helyettesíteni (meg valamennyi sóval), de nem minden ételhez illenek ugyanazok a füszerek - ezért is értlemetlen az ételízesítö használata, mert mindennek egyeníze lesz töle. (Meg ugye tele van ízfokozóval, ami kimondottan rosszat tesz)
Ha különféle száritott zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, hagyma) összekeveresz, az hasonló ízt ad. De akkor meg jobb egyenesen az ételbe tenni a friss zöldségeket, sokkal több vitamin meg ásványi anyag van benne, mint a szárítottakban.
Azt meg, hogy milyen ételhez milyen füszer illik, a google-ban tudod megkeresni, ezen kivül te is kísérletezhetsz azokkal, amik éppen tetszenek neked.
Csak bátran, hidd el, így lesz az ételeidnek finom egyéni íze.
Soha nem használok ételízesítőt. Természetes fűszereket használok. Ezekből akár keveréket is lehet készíteni.
Ha megveszed a fűszereket, egy tasak hónapokig elég.
Az ételízesítők tele vannak sóval, és egyéb vacakokkal.
Jómagam is csak fűszereket használok, szárítottakat és természetesen friss zöldeket, jó sokat.
A mozzarella nagyon semleges, de egy kis borssal, bazsalikommal feldobhatod.
Én is igyekszem csakis saját keverésű fűszereket használni.
Pár boltban kapható keveréknek, meg kell vallani, nem rossz az íze.
Ebből ered egy kattanásom:
Megveszem őket és miután elfogy belőlük a fűszer, nem dobom ki, hanem elrakom, mivel a hátulján ott az összeállítása.
Legközelebb saját ízlésemet hozzáillesztve keverek valami hasonlót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!