Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet a maszkarponét helyettes...

Lehet a maszkarponét helyettesíteni valami más krémsajttal ami hasonló ízt ad és olcsóbb? Tiramisut készítenék.

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig vajkrémmel helyetesitem.felverem a tejszinhabbal.Kikavarom a vajat utánna a felvert tejszinhabot és egyszerre a ketött ismét egy kicsit kavarom. vagy szoktam venni tiramisu krémet.ezzel is angyon finom.
2009. dec. 11. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én már hallottam olyat is, hogy tömlős Olimpia sajttal helyettesítették a mascarponét, és nagyon finom lett!
2009. dec. 11. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi
2009. dec. 11. 22:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
én is natúr vajkrémmel szoktam helyettesíteni, szerintem finom.
2009. dec. 11. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
bármelyik tejszínes krémsajt jó.Én a sportot szoktam használni.
2009. dec. 12. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]


"Egy ritkaszövésű ruhát vagy összehajtott gézt beleteszek a szűrőbe, ezt egy magasabb tálra teszem és beleöntöm a 20%-os tejfölt, amelyet előzőleg mikróban hűtőhidegről 30fokra (tulajdonképp kézmelegre vagy szobahőmérsékletre) felmelegítettem. A melegítés a savó kiválását könnyíti meg, azért előnyös. Túlhevíteni nem szabad, most nem túrót készítünk! A melegítés akár el is maradhat, anélkül is működik, akkor egy kissé tovább kell csepegtetni. Amit ne tégy, ne kavard össze a tejfölt, hagyd úgy egyben, ahogy a dobozból kicsusszan. Így nem vész el a homogenizálás eljárás, a sajt is homogén lesz. A ruhát összecsomózom, és hagyom a savót kicsöpögni. Néhány óra múlva az egészet beteszem a hűtőbe.

24-36-48 óra múlva finom krémsajtunk lesz. Attól függ, hogy mennyire maradjon lágy. Én általában 36-48-60 órásat készítek. A kész krémsajtot üres műanyag dobozban 4-5 napig eltarthatjuk, később már egy picit savanyodhat az íze."

2009. dec. 12. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A mascarpone kilója 1600 ft körüli.

A tejföl kilója 600 Ft, egy kiló mascarpónéhoz kell 1100 ft értékű tejfel, vagyis ha készítjük, akkor

1100 Ft/kg árú krémsajtot kapunk, viszont még ott van a bónusz savó is, sütni!

2009. dec. 12. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönök minden választ.kiprobálom a tejfőlös gézes megoldást.biztos finom lesz így is.
2009. dec. 12. 13:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!