Ti mivel váltjátok ki az ételízesítőt?
Itt egy jó recept:
De ha nincs idöd vagy lehetöséged, akkor sót és friss zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó) meg lestyán elég hasonló izt ad.
De a legtöbb receptbe teljesen felesleges, mert zöldségféle úgyis van benne, sót úgyis teszel hozzá, és az izfokozó meg csak tönkreteszi az izérzékelést.
A kertben termő természetes zöldféléket használom.
A 60-as években, amikor legelőször megjelent (Jugóból hozták át) a delikátot, és használtuk, mint az őrültek.
Egyszer vettük a fáradságot, elolvastuk, hogy miből is áll össze: répa, gyökér .... elképedve soroltuk, hogy ott van kint a kertben, az is van, az is van, és a rengeteg só volt mint tartósítószer.
Szóval miért is használnék gyárilag szárított, tartósított, mesterségesen készített adalékanyagot?
Semmivel, nem használok.
Az étel attól lesz jó, hogy belerakod azt, amit bele kell, és ez nem az ételízesítő.
Semmivel. Azzal fűszerezem, amit az étel megkíván. Az egyszerű ételekbe csak sót, borsot (esetleg fokhagymát) teszek, az összetevők meg hadd adják magukat.
Persze ezen felül jönnek a plusz ízek olaszos, kínais, indiais, franciás... stb. És mindenehz rendes fűszer, semmi "alap", meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!