Mennyi ételízesítőt vagy fűszert tesztek a levesbe?
milyen levesbe, és milyen fűszert?
én van olyan leves amibe nagykanál szám szórom
Ételizesitöt soha nem használok.
A füszerek mennyisége meg a füszertöl, a leves fajtájától és mennyiségétöl függ, meg attól, hogy mennyire intenziv az ize. Elöször keveset tegyél bele, 10 perc fözés után kóstold meg, és ha szükséges, tegyél még bele. Alapszabály, hogy hozzátenni mindig lehet, kivenni belöle - ha túlfüszerezted - gyakorlatilag soha nem lehet.
Ételízesítőt, Vegetát,Delikátot,fűszersókat,kész szószokat soha nem használok,csak valódi fűszereket teszek az ételekbe.
Sok fajta fűszerem van,és az étel jellegének megfelelően használom. A mennyiség kevés,ha kell utána ízesítem.
A neten találsz olyan linket,ahol leírja,hogy melyik fűszert milyen ételekbe kell tenni.
Zöldséglevesbe a zöldség fajtájától függ. Zöldborsóba pl. a rozmaring és a bazsalikom jó.
Húslevesbe vöröshagymát,fokhagymát,sót,borsot és sáfrányos szeklicét teszek a leveszöldségeken kívül. Ha marhából főzöm a levest,abba rakok még kevés gyömbért és szerecsendiót is.
Paradicsomlevesbe kevés majorannát,és kakukkfüvet. A gombához borsot,és oregánót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!