Pörköltet hogy csináljátok, és miért baj, ha túlzottan felöntik vízzel a főzési szakaszban?
Figyelt kérdés
Miután lepörkölöm a húst, és mondjuk annál több vizet öntök bele, minthogy ellepné, abból milyen készítési probléma lehet?2016. aug. 14. 10:30
1/19 anonim válasza:
Semmi,ha folyamatosan izesited es megvarod meg lefo a leve. Aztan a vegen egy kis suritett paradicsom es tokeletes ;)
2/19 anonim válasza:
A legtöbb pörköltet fel kell teljesen önteni amikor nekikezded főzni. Utána menet közben is kell, mert különben semmi szaft nem lesz. Amikor már kezd elkészülni, akkor is legyen bőven leve, amikor kész lenne már, előtte 20 perccel mennyiségtől függően darált paprikát teszel bele és az sűrít rajta, szaftos lesz a pöri. De ehez az kell, hogy menet közben is pótold ami elpárolog.
3/19 anonim válasza:
Ha főtt húst akartok enni, bizony fel kell önteni! Ha pörköltet, akkor nem ...
4/19 A kérdező kommentje:
utolsó, fejtsd ki légy szíves ezt bővebben, ahogy te tudod
2016. aug. 14. 11:23
5/19 anonim válasza:
A pörkölt nevében is a pörkölés van . Általában elég az elkészítéséhez a hús saját leve ,amit a só hatàsára kienged esetleg nagyon kevés vízzel,vörösborral,hús alaplével pótolgatni lehet, de semmi esetre sem kell bele annyi víz ,hogy úgy nézzen ki ,mint egy leves.
6/19 A kérdező kommentje:
na, de mivel rosszabb az, ha tegyük fel takarékra rakom a főzési szakaszban, felöntöm 2 x 4 dl helyett 8 dl vízzel egyben, és hagyom, h elforrja? miért lesz rosszabb?
2016. aug. 14. 11:34
7/19 anonim válasza:
Ha nem tudod megkülönböztetni a főtt húst a pörkölttől, akkor csakugyan mindegy. De lehet, hogy a párod (férjed, nagybácsid) meg tudja, és az gáz!
8/19 anonim válasza:
#5-ös te kevered a grillezést, a pörkölt főzéssel.
9/19 anonim válasza:
Kérdező,ha főzünk, akkor az azt jelenti, hogy magasabb lángon főzzük, nem őrlángon, hisz akkor valószínű 2 nap alatt se fog megfőni :D
De ha valóban főzünk vmit, jelen esetbe pörköltet, magas lánggal, akkor ha kevés vízzel kezded és nem is pótolod, akkor még a megfőlés előtt egy sülthöz fog hasonlítani, nem egy szaftos pörkölthöz.
10/19 anonim válasza:
Semmivel nem lesz rosszabb.
Soha senkinek nincs erre semmi érve, csak habzik a szájik, hogy "a pörköltet nem szabad felönteni!!!"
Felszabad. Pont ugyanolyan lesz a végére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!