Spenót, paraj, ti hogyan csináljátok?
Ha nem főzelélet akarsz, nem teszel bele rántást, habarást.de azért tejszínnel vagy felvert tojással (ezek keverékével ) is finommá teheted.A fokhafgyma nálam nagyon fontos.
A kiengedett parajkrémet vajon átpárolom, fűszerezem sőval ,borssal, fokhagymával, tojással elvert tejszínnel elkeverem, sűrűre főzöm.
Sültkrumplihoz is finom mártogatós, de spagettivel összekeverve, reszelt sajttal bőven megszórva a sütőbe tolva meg is szoktam sütni egy kicsit.
gondolom friss spenótra gondoltál )
ha igen, olyat válassz, ami nem nagyon sötétzöld!!!
szerintem finom, és nagyon guszta :-)
Ha nem főzeléket szeretnél, és fagyasztott spenót(püré)-od van:
1. Csinálj egy híg besamellt.
2. Add hozzá a fagyasztott parajpürét, sót, borsot, szerecsendiót és ízlés szerint fokhagymát. Szerintem elég jól illik hozzá az erős fokhagyma íz, így ne spórolj vele. (kivéve ha nem szereted a fokhagymát)
Ha friss spenótod van:
1. Kockázz apróra egy fél hagymát, és két gerezd fokhagymát, majd dinszteld meg kevés olajon.
2. Adj hozzá két nagy marék friss spenót levelet, pirítsd össze a hagymákkal, csak pár másodpercig, amíg a spenót levél még megtartja az alakját, és nem fonnyad össze.
3. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsd.
+ Ezt a verziót akár hosszabban is elkészítheted, összefonnyasztvaa spenótleveleket, és kevés húslevessel (vagy vízzel és leveskockával) felöntözve, míg teljesen át nem puhul. Az első verzió szerintem a finomabb, egészségesebb, és esztétikusabb, de ízlések és pofonok. :) Sült halhoz tökéletes köret. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!