Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Spenót, paraj, ti hogyan...

Spenót, paraj, ti hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
Nem főzeléket szeretnék, hanem valami köretet/mártást hús+krumplihoz.

2015. márc. 9. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem főzelélet akarsz, nem teszel bele rántást, habarást.de azért tejszínnel vagy felvert tojással (ezek keverékével ) is finommá teheted.A fokhafgyma nálam nagyon fontos.

A kiengedett parajkrémet vajon átpárolom, fűszerezem sőval ,borssal, fokhagymával, tojással elvert tejszínnel elkeverem, sűrűre főzöm.

Sültkrumplihoz is finom mártogatós, de spagettivel összekeverve, reszelt sajttal bőven megszórva a sütőbe tolva meg is szoktam sütni egy kicsit.

2015. márc. 9. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 gömbicica ***** válasza:

gondolom friss spenótra gondoltál )

ha igen, olyat válassz, ami nem nagyon sötétzöld!!!

[link]


szerintem finom, és nagyon guszta :-)

2015. márc. 9. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Friss vagy fagyasztott, mikor mit lehet kapni. :) Köszönöm a segítséget!
2015. márc. 9. 18:34
 4/6 bumbi02 ***** válasza:
100%

Ha nem főzeléket szeretnél, és fagyasztott spenót(püré)-od van:


1. Csinálj egy híg besamellt.

2. Add hozzá a fagyasztott parajpürét, sót, borsot, szerecsendiót és ízlés szerint fokhagymát. Szerintem elég jól illik hozzá az erős fokhagyma íz, így ne spórolj vele. (kivéve ha nem szereted a fokhagymát)


Ha friss spenótod van:


1. Kockázz apróra egy fél hagymát, és két gerezd fokhagymát, majd dinszteld meg kevés olajon.

2. Adj hozzá két nagy marék friss spenót levelet, pirítsd össze a hagymákkal, csak pár másodpercig, amíg a spenót levél még megtartja az alakját, és nem fonnyad össze.

3. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsd.


+ Ezt a verziót akár hosszabban is elkészítheted, összefonnyasztvaa spenótleveleket, és kevés húslevessel (vagy vízzel és leveskockával) felöntözve, míg teljesen át nem puhul. Az első verzió szerintem a finomabb, egészségesebb, és esztétikusabb, de ízlések és pofonok. :) Sült halhoz tökéletes köret. : )

2015. márc. 9. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom!
2015. márc. 9. 22:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha van friss spenót,sóska;én inkább csak úgy nyersen eszem köretként.Nagyon finom,magában is jó köret akármihez.
2015. márc. 16. 02:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!