Ti hogyan csináljátok a lasagne-t? Most akarok először csinálni.
nagyjából tudom a receptet, de azt nem tudom pl hogy a húst meddig főzzem meg mielőtt a sütőbe teszem? Mivel ízesítsem?
köszi!
"...sózom, borsozom, pár szem szegfűszeget, két kiskanálnyi oregánót adok hozzá, és alaposan elkeverem.
6.. Ráteszem a fedőt és a 140 fokra előmelegített sütőbe teszem, úgy 3-3 és fél órára. A ragu annál jobb, minél hosszabb idő alatt fő össze, alacsony hőmérsékleten. Bár macerásnak tűnik, de ha belegondolunk, kevés előkészület és rövid előmunkálatok után nincs semmi dolgunk vele, el van a sütőben magában…"
Én szegfűszeget nem szoktam belerakni, de legközelebb lehet, hogy kipróbálom. A linkelt recept tesztelt, megéri a macerát. :)
Darált húst megpirítok olajon, só, bors, ráöntök egy doboz paradicsompürét (500 g-os, cukormentes. Összeforralom, utánízesítem, ha kell, esetleg pici eritrit (cukor helyett) bele, olasz fűszerkeverék.
Utána csinálok besamelt - 50g vajon megpirítok 50 g lisztet, 0,5 l tejjel felöntöm. Só, bors, szerecsendió kell bele.
Most szerintem sokan kitérnek a hitükből, de én összekeverem a paradicsomos szószt a besamellel.
Fogok egy tepsit, alulra szósz, tészta, szósz, tészta, amíg el nem fogy. Tetejére szósz, arra rengeteg sajt, és be a sütőbe kb. 30 percre.
Az egész előkészület nem tart tovább 20 percnél.
Itt egy Lasagne érdekesség.
A kinyujtott tésztát négyzetekre felvágod, és megfözöd. Ne nagyra vágd, nehogy fözés után nagyobb legyen mint a tányér. Ha megföt ugy rakod le, hogy neragadjonak össze de sima is maradjon.
A kertböl amit csak erre a célra lehet használni, paradicsom nem jön bele se igy se ugy, felaprózod majdnem kukorica szem nagyságúra, majd olajon kezded dinszteln öket. A sorrendet a keménysegük adja, tehát a sárgarépával keded. Kevés huslevessel párolod de nem szabad túl fözni, de a sárgaröpát elkell, hogy vágja a villa. Sóval borsal egésszited még az izét. Amikor eddig eljutottál, legyen alatta egy kis lé és öntsé rá egy pohár tejszint ha ez is felforrosodott, dobd rá az elöre 1-2 cm-re tépett camanbertet, addig forrositod kevergetve mig nem kapsz egy krém állagú tölteléket. Légy ovatos és gyors, mert most készited a lasagnet. Egy fött lap a tányérra 1-2 kanál a töltelékböl, szétmázolva az egéssz tésztán, majd ismét tészta ujra tolteltelék, igy mid addig még tart az anyag, legfelül töltelék.
Az összeálitásnál biztos vagyok a gyerekek segitenek. A tányérokat odakésziteted, rakják a tésztát te majzolod a tölteléket, mikor végig értél kezdheted az elsö tányérnál mert oda rakták már a következö tésztát.
Ha elfogyott az anyag, akkor következik azonnal a
- Jó étvágyat!
A #3-ban szereplő recept ( [link] nagyon korrekt minden tekintetben, összetevők, mennyiségek, elkészítés. Mindig imádtam a lassan összefőtt-sült ételeket.
Egy érdekességre hívnám fel a figyelmet: a lasagne tésztát nem kell előre megfőzni. (A #3 receptben is így szerepel!) A legtöbb recept amit eddig láttam azt javasolja, hogy főzzük meg a tésztát, holott erre semmi szükség, mert a paradicsomos lében szépen megfő az magától.
Igy van, elöre csak akkor kell a tésztát megfözni ha azt a recept úgy kivánja. Amikor az nem megy a sütöbe.
De ha arra a kb. 30-40 percre még a sütöbe megy, muszáj, hogy nyersen töltsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!