Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan csináljátok a...

Ti hogyan csináljátok a lasagne-t? Most akarok először csinálni.

Figyelt kérdés

nagyjából tudom a receptet, de azt nem tudom pl hogy a húst meddig főzzem meg mielőtt a sütőbe teszem? Mivel ízesítsem?

köszi!


2014. júl. 15. 13:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Vöröshagymát üvegesre pirítom egy kis olívaolajon, aztán teszek hozzá fokhagymát, darált húst, a húst addig kevergesd, amíg ki nem fehéredik teljesen, ezután rakok hozzá gombát, kevés reszelt sárgarépát, felkockázott paradicsomokat és addig főzöm közepes lángon, amíg a paradicsom összesűrűsödik szósszá. Fűszerként só, bors, oregánó és lehetőleg friss bazsalikomlevél. Semmivel nem komplikáltabb, de százszor jobb, mint a bolti szószok.
2014. júl. 15. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
*és természetesen a paradicsomok után felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje :D
2014. júl. 15. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

"...sózom, borsozom, pár szem szegfűszeget, két kiskanálnyi oregánót adok hozzá, és alaposan elkeverem.

6.. Ráteszem a fedőt és a 140 fokra előmelegített sütőbe teszem, úgy 3-3 és fél órára. A ragu annál jobb, minél hosszabb idő alatt fő össze, alacsony hőmérsékleten. Bár macerásnak tűnik, de ha belegondolunk, kevés előkészület és rövid előmunkálatok után nincs semmi dolgunk vele, el van a sütőben magában…"

Én szegfűszeget nem szoktam belerakni, de legközelebb lehet, hogy kipróbálom. A linkelt recept tesztelt, megéri a macerát. :)

2014. júl. 15. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Darált húst megpirítok olajon, só, bors, ráöntök egy doboz paradicsompürét (500 g-os, cukormentes. Összeforralom, utánízesítem, ha kell, esetleg pici eritrit (cukor helyett) bele, olasz fűszerkeverék.

Utána csinálok besamelt - 50g vajon megpirítok 50 g lisztet, 0,5 l tejjel felöntöm. Só, bors, szerecsendió kell bele.

Most szerintem sokan kitérnek a hitükből, de én összekeverem a paradicsomos szószt a besamellel.

Fogok egy tepsit, alulra szósz, tészta, szósz, tészta, amíg el nem fogy. Tetejére szósz, arra rengeteg sajt, és be a sütőbe kb. 30 percre.

Az egész előkészület nem tart tovább 20 percnél.

2014. júl. 15. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi:)
2014. júl. 16. 10:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Itt egy Lasagne érdekesség.

A kinyujtott tésztát négyzetekre felvágod, és megfözöd. Ne nagyra vágd, nehogy fözés után nagyobb legyen mint a tányér. Ha megföt ugy rakod le, hogy neragadjonak össze de sima is maradjon.

A kertböl amit csak erre a célra lehet használni, paradicsom nem jön bele se igy se ugy, felaprózod majdnem kukorica szem nagyságúra, majd olajon kezded dinszteln öket. A sorrendet a keménysegük adja, tehát a sárgarépával keded. Kevés huslevessel párolod de nem szabad túl fözni, de a sárgaröpát elkell, hogy vágja a villa. Sóval borsal egésszited még az izét. Amikor eddig eljutottál, legyen alatta egy kis lé és öntsé rá egy pohár tejszint ha ez is felforrosodott, dobd rá az elöre 1-2 cm-re tépett camanbertet, addig forrositod kevergetve mig nem kapsz egy krém állagú tölteléket. Légy ovatos és gyors, mert most készited a lasagnet. Egy fött lap a tányérra 1-2 kanál a töltelékböl, szétmázolva az egéssz tésztán, majd ismét tészta ujra tolteltelék, igy mid addig még tart az anyag, legfelül töltelék.

Az összeálitásnál biztos vagyok a gyerekek segitenek. A tányérokat odakésziteted, rakják a tésztát te majzolod a tölteléket, mikor végig értél kezdheted az elsö tányérnál mert oda rakták már a következö tésztát.

Ha elfogyott az anyag, akkor következik azonnal a

- Jó étvágyat!

2014. júl. 22. 03:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

A #3-ban szereplő recept ( [link] nagyon korrekt minden tekintetben, összetevők, mennyiségek, elkészítés. Mindig imádtam a lassan összefőtt-sült ételeket.


Egy érdekességre hívnám fel a figyelmet: a lasagne tésztát nem kell előre megfőzni. (A #3 receptben is így szerepel!) A legtöbb recept amit eddig láttam azt javasolja, hogy főzzük meg a tésztát, holott erre semmi szükség, mert a paradicsomos lében szépen megfő az magától.

2014. júl. 26. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Sőt, ha megfőzöd előre, akkor könnyen kaphatsz valami nyomorult szétfőtt tésztát...
2014. júl. 26. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Igy van, elöre csak akkor kell a tésztát megfözni ha azt a recept úgy kivánja. Amikor az nem megy a sütöbe.

De ha arra a kb. 30-40 percre még a sütöbe megy, muszáj, hogy nyersen töltsd.

2014. júl. 26. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!