Halszeletből, kockából, és halsűrítményből hogyan csináljátok a halászlevet?
Én mondjuk biztos, hogy sehogy, de leírom, hogy csinálnám.
Sok titok nincs benne, mert ami koncentrátum, azt fel kell főzni a halat meg belefőzni, és kész.
A sűrítményt tedd egy fazékba, vagy lábasba.
Tedd bele a kockákat és önts bele annyi vizet, amennyi levest akarsz csinálni, vagy amennyi a termékek ajánlásában van.
Közben a halszeleteket sózd be, és hagyd állni.
Ha a lé felfőtt, kóstold meg. Ha kell, tegyél bele sót, erős paprikát. Mást nem igen tudsz beletenni, nem is érdemes.
Csodát ne várj, azért ezek a dolgok elég távol állnak egy friss vegyes hal apróság íz gazdagságától. Szóval kb ha elég sós, meg elég csípős, akkor kihoztad belőle a maximumot. :)
Ha felfőtt, és beállítottad az ízét, tedd bele a hal szeleteket, és főzd meg benne. Ha ponty, annak nem kell sok főzés. 10 perc alatt megfő.
A sűrítményt először egy kislábasban hígítsd meg, kavard símára, majd egy nagyobb lábasban kb. annyi hidegvízzel engedd fel, amennyi a megfőzni tervezett halhoz szükséges = akkora lábas, hogy az összes halszelet befedje az alját, és a lét kb. 1,5 - 2,0 cm-rel ellepje.
Tegyél bele sót, törtpaprikát mindenképp szórj rá, és ha kell még egy kis hegyes csípős paprikát is karikázhatsz bele. És persze a halászlé-kockát. Amikor ez már kb. 10 percig forr lassú tűzön, akkor rakd bele a halszeleteket, és további 10 percig forrjon!
A sózással vigyázz! Ha a halszeleteket előtte megpörgetted sóval, akkor önmagában a levét már ne sózd meg, mert a kocka + sűrítmény biztosan tartalmaz sót. Ha a szeleteket nem sóztad, akkor is csak egy csipetnyit tegyél a lébe, majd amikor már a szeletek is főnek, még ha kell, tudsz bele rakni!
Ha a Tisza környékén élsz, akkor utána jól fog esni egy tányér túrós tészta!
Ha Baja-Mohács környékén laksz, akkor ugyanezt már a halászlével együtt tedd asztalra!!!
Jó étvágyat!
Isten őrizz, halászlébe zsíron dinsztelt hagyma !
Minden kész cuccra, amit vettél, rá van írva a felhasználási javaslat.
Ha azokat betartod, és a finoman besózott halszeletek lassú tűzön belefőzöd, nagyon nem lősz mellé, persze ki tudja milyen az a halsűrítmény.
Egyszer-gondolom- meg lehet enni.
Teljesen fölösleges, hidd el, még ha valamit módosítanál is az ízen, arányaiban nem éri meg az alapanyag, meg a munka.
Pörköltalappal meg amúgy se tudnál rajta érdemben javítani, idő, meg pénz pocsékolás.
Ahogy mondtam, ez a sűrítményes dolog ennyit tud.
Ha elég sós, elég csípős, kihoztad belőle a maximumot.
Ha ennél több kell, ahhoz hal kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!