Kemény a méz, mi legyen vele?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A mikrohullámú sütőbe nem azért nem tenném be a mézet, mert felrobban, kifröcsög, vagy valami látható baj történik.
A mikróba azért nem javaslom betenni a mézet (anyatejet) és egyéb biológiailag értékes, hőérzékeny anyagot tartalmazó élelmiszert, mert egyes helyeken (a mikrohullám maximumhelyein) helyi túlmelegedések jönnek létre még a forgótányéros kivitelnél is. Ezeken a helyeken 80-100 fok közelébe emelkedik hirtelen a hőmérséklet. Ez áramlással, elkeveredéssel átadódik ugyan a környező rétegeknek, de ez elég ahhoz, hogy ott a lokális túlmelegedés helyén és környezetében a biológiailag értékes hőérzékeny tápanyagok tönkremenjenek...
Szóval szemmel nem látható baj történik a méz (anyatej) mikrohullámú sütőben való melegítésekor.
Ezeket az anyagokat max 60 C fokos vízfürdőn szabad melegíteni!
hát ezért ég oda a pattogatott kukorica közepe forgótányérosban...
miért nem tervezik egyenletesre basszus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!