Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kemény a méz, mi legyen vele?

Kemény a méz, mi legyen vele?

Figyelt kérdés
Ma reggelinél láttam,hogy kö kemény lett a méz.
2010. jan. 30. 09:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A mikrohullámú sütőbe nem azért nem tenném be a mézet, mert felrobban, kifröcsög, vagy valami látható baj történik.

A mikróba azért nem javaslom betenni a mézet (anyatejet) és egyéb biológiailag értékes, hőérzékeny anyagot tartalmazó élelmiszert, mert egyes helyeken (a mikrohullám maximumhelyein) helyi túlmelegedések jönnek létre még a forgótányéros kivitelnél is. Ezeken a helyeken 80-100 fok közelébe emelkedik hirtelen a hőmérséklet. Ez áramlással, elkeveredéssel átadódik ugyan a környező rétegeknek, de ez elég ahhoz, hogy ott a lokális túlmelegedés helyén és környezetében a biológiailag értékes hőérzékeny tápanyagok tönkremenjenek...

Szóval szemmel nem látható baj történik a méz (anyatej) mikrohullámú sütőben való melegítésekor.

Ezeket az anyagokat max 60 C fokos vízfürdőn szabad melegíteni!

2010. febr. 11. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim válasza:

hát ezért ég oda a pattogatott kukorica közepe forgótányérosban...


miért nem tervezik egyenletesre basszus?

2012. dec. 16. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!