Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan főzhetném pont olyanra...

Hogyan főzhetném pont olyanra a babot, mint a konzerves bab? (kidney-/fehér-/tarkababból) Ha külsőre olyan, belül kemény. Ha belül puha, akkor viszont szétmállik a héja.

Figyelt kérdés

A fotókon olyan szép gusztusos pl. a babsaláta, de elkészítenem még sosem sikerült ilyen esztétikusan.

Ti hogyan készítitek, hogy szép is meg finom is legyen?


2010. jún. 22. 00:45
 1/6 anonim ***** válasza:

A fotókon NEM igazi bab van, hanem különféle müanyag modellek, mert igy sokkal szebb képet lehet csinálni. Olyat még egy mesterszakács sem tud késziteni, ezt csak a reklám miatt csinálják.


A babot ha elözö este beáztatod hideg vizbe, másnap friss vizben lassan fözöd, csak nagyon ovatos kevergetés mellett, amig puha lesz, de nem szétfött, akkor tudsz szebbet késziteni, de eesz olyan sosem lesz, mint a képeken.

2010. jún. 22. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Előző este meg kell mosni, és langyos vizbe beáztatni a babot, bő vizben,mert megdagad.Reggel lehet főzni, én kis kuktában szoktam. Attól függ mi készül belőle sózom, babérlevéllel,borssal füszerezem. Kb.fél óra kuktában. Szabadon még 2 óra is lehet,attól függ milyen öreg a bab, és hogy kezelték. Ezért érdemes jó helyen venni,/piac-magárus/ és nem multi,zacskós kiszerelés.
2010. jún. 22. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
ahogy az előttem szólók írták, legalább 1 éjszakát áztatni (én a nagy fehér salátababot 1 napig szoktam áztatni) és csakutána főzni.
2010. jún. 22. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

És nektek mennyire esik szét?

Gondoltam rá, hogy előre megsózom, mert attól elvileg megkeményedik a héja, de mi van, ha belül is kemény lesz?

2010. jún. 22. 11:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Én mindig sós vizben fözöm, és ennek ellenére puha lesz - egyébként ez csak ujabb divat, hogy sóval kemény lesz: régebben mindig sós füstölt hússal EGYÜTT fözték a babot és mégis puha lett.
2010. jún. 22. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy meg lehet sózni
2010. jún. 22. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!