Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell nokedlit csinálni,...

Hogyan kell nokedlit csinálni, ha nem fehér lisztből szeretném?

Figyelt kérdés
Milyen lisztből csináljam? Teljes kiörlésű rozslisztből próbáltam, de rettentően liszt ízű lett. :(
2010. okt. 9. 12:29
 1/6 anonim ***** válasza:
úgy, hogy lisztkeverékből csinálod, a csak tk liszt nem alkalmas sütésre, bármennyire próbálják az egészségb.zik magyarázni.....
2010. okt. 9. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

AZÉRT SZERETJÜK! Mert van íze. A fehér liszt ízetlen. Ha ízetlen galuskát akarsz, fehér lisztből készíthetsz. Ha teljes lisztet hazsnálsz, természetesen búza (vagy rozs, vagy bármi) íze lesz.

Ha tápos csirkét veszel, ízetlen, ha falusi csirkét veszel, csirkeízű. Ha üvegházi paradicsomot eszel, ízetlen, ha szántóföldit, akkor paradicsomízű. Ha pasztőrözött tejet iszol, porízű, ha teljes tejet, akkor tejízű.H a fehércukrot eszel, semleges édes, ha barnát, akkor melasz íze van. Barna lisztből barna galuska lesz, fehérből fehér. Ha szeretnél rostot, d e szokatlan az íz, akkor 2/3 fehér liszthez végy 1/3 Graham lisztet, az elég ízetlen.

2010. okt. 9. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja, rozs??

A rozslisztet nem lehet 100% -ban használni, még kenyérbe is csak 1/5-1/4 részt. Galuskának a rozs nem alkalmas, legalábbis nagyon különleges.Nagyon jellegzetes az íze, ez kenyérbe finom, de köretként túl erős.

2010. okt. 9. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

12:41 én nem "egészségb@zi" vagyok ahogy te írod hanem diabeteses,én pl. ezért használom a teljeskiőrlésű lisztet!

Nekem nem jött össze "tisztán"csak keverve a fehérrel! Elég sok mindent nemtudok még megcsinálni belőle sajnos . Nemrég vagyok diabeteses és most próbálgatom arecepteket mert szeretem a sütiket stb...de nem találtam olyan oldalt se ahol normális ehető receptek lennének vagy ami ehető árban elérhetetlen...pl.szénhodrátmentes liszt 1200/kg!!!!

2010. okt. 9. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha gluténmenteset, akkor próbáld kukoricalisztből!

(persze, ez meg kukoricaízű)

2010. okt. 9. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Imádom a rozskenyeret, tényleg nem az lett volna a baj, de nem lett sem az állaga, sem az íze finom. Akkor bármilyen liszt jó, csak ne rozsból csináljam? Vagy elég, ha keverem pl. a rozslisztet a kukoricaliszttel és akkor már jó lesz? De milyen arányban csináljam? Vagy ti hogyan készítitek el?

Nem használok itthon egyáltalán fehér lisztet már elég régóta, nokedlit most próbáltam először csinálni rozslisztből, de nem lett jó :(

2010. okt. 9. 16:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!