Hogyan lehet házilag fehér csokit csinálni?
Fehér csokihoz (mint bármilyen más csokihoz) kakaóvaj kell, ami egy olyan növényi zsiradék, amit a kakaóbab termésekből sajtolnak ki nagy nyomás alatt, hidegen.
Kakaóvajat sajnos olyan formában amilyenben te szeretnéd (ahhoz h csokit gyárts házilag) nem fogsz tudni beszerezni, csak kozmetikai célokra stb.. alkalmazható kakaóvaj-tartalmú készítményt.
Mondhatnék még pár dolgot így kapásból, ami ehető, de nem kifejezetten étkezési célokra van kitalálva. De lényeg az, hogy szerintem nem tudnál házilag ebből finom és eredeti fehércsokit varázsolni, de ha mégis, szerintem tök értelmetlen. 100 ml kakaóvajból (min. 2000 ft) és cukorból ki tudnál hozni max 2 tábla fehércsokit, míg a boltban jobb minőségűt kapsz 270 ft-tól.
Ha csokoládéból szeretnél alkotni otthon finom édességeket, próbálkozz házi készítésű trüffelekkel, amikhez kész csokit veszel, és azok felhasználásával kedved szerint alakítgatsz formákat. Nagyon jókat találsz pl. a nosalty-n, ha beírod hogy "trüffel". De használd az internetes keresőket, biztos találsz számodra megfelelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!