Hogyan fagyasszak le kenyeret? és milyen fajtát érdmes?
Én mindenfélét le szoktam fagyasztani, mert legtöbbször csak ketten vagyunk otthon, de néha hazajönnek a gyerekeim (4 van, de nem mindig jön mindenki) is váratlanul, ezért rugalmasnak kell lennem.
HA egész kenyeret fagyasztok le: ezt vagy idöben kiszedem a fagyasztóból és megvárom, amig kiolvad, vagy a mikroban kiolvasztom alacson fokozaton, vagy pedig a sütöben árforrósitom 10-15 perc alatt.
Sokszor viszont szeletelve fagyasztok le kenyeret: ezt vagy korábban kiszedem, és megvárom, amig kiolvad, vagy pedig kenyérpiritóban átpiritom.
Kényelmi okai is vannak.
Páromék is fagyasztják, mert heti 1 bevásárlás van, hogy aztán ezzel ne kelljen törődni.
Bármilyen fajtát érdemes. Fontos, hogy tedd zacskóba és jól zárd le, mert különben átveszi a fagyasztó szagát és rossz szaga/íze lesz.
Én is szoktam fagyasztani, mivel a kenyérfogasztásunk rapszodikus, néha egy nap alatt elmegy egy kiló, néha meg egy hét alatt sem. Ezt nem lehet a heti egy bevásárlással követni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!