Otthon sütni a kenyeret jobban megéri anyagilag, mint boltban venni?
Amúgy sem a legolcsóbb felfújt fehérliszteset szoktuk venni, hanem teljes kiőrlésűt vagy hasonlót.
2 kicsike gyerekem van és fontos érv lenne az itthoni sütés mellett, hogy legalább tudom, miből van amit nekik adok... de ha jóval húzósabb árban az itthoni sütés akkor inkább megveszem a boltit, mert sajnos nagyon tréül állunk anyagilag :-(
kenyérsütőgépet kapnék kölcsön egy rokontól mert ők nem használják (de gondolom sütőben is lehet)
Nem tudom, hogy tk lisztből mennyire jönnél ki. De barátnőm hétvégente szokott otthon kenyeret sütni direkt kenyértésztához való liszttel (ezt keveri a rendes fehér liszttel) és azt mondta sokkal olcsóbban kijön akkor is ha az áramot is beleszámolja. Ráadásul a kenyér is finomabb mint a bolti.
Szerintem vágj bele és próbálgasd. A neten sokféle receptet találni. Ki kell tapasztalni melyik ízlik nektek a legjobban. Csinálj egy pár kenyeret és utána számold ki, hogy megéri-e. Drágább biztos nem lesz, ha nem is lesz olcsóbb de kb ugyan annyiból jössz ki.
kolléganőim csak ilyet esznek
nem kell hozzá a drága kenyérhez irt liszt,ugy drága
hanem fele sima liszt,másik fele meg amit épp akarsz
ők minden féle magvas kenyeret csinálnak,és kb fele ára jön ki árammal együtt mintha boltban vennék
(najó a teszkós 90forintos kenyér lehet h olcsóbb,de az olyan is)
Olcsóbb, finomabb, laktatóbb, tudod miből készül és azt teszel bele, amit szeretnél. Mindenképpen próbáld ki, ha van rá lehetőséged, meglátod mekkora a különbség.
Későbbiekben, ha saját gépet szeretnél, 10-15 ezer körül kezdődik, de egy egyszerű alapmodell is jó a sütéshez.
köszönöm, mindenképpen kipróbálom!
(aztán majd meglátjuk, mennyire leszek béna :-D )
Most kíváncsiságból körülnéztem a kenyérsütő gépek között, az írják hogy nagyjából 17-ft áramot eszik egy kenyér sütésével. Belinkelem a cikket neked.
Nálunk nagyjából fele árból kijön a kenyér mindennel együtt. És mivel sokat eszünk, a kenyérsütő ára is egy éven belül megtérült, azóta csak pluszt hoz, szóval jó befektetés volt.
Sütőben is megsütheted, akkor olyan lesz, mint a bolti (csak kicsit laposabb), de a gép nem a sütésnél fontos, hanem a dagasztásnál, kelesztésnél - nem kell dolgoznod vele meg figyelned az időt, csak beleteszed a hozzávalókat és megcsinálja.
Érdemes kísérletezni, ha van egy jó alaprecepted, azt pl. lehet dúsítani mindenfélével, pl. a napraforgómagos kenyér isteni :) De anyukám is süti a kenyeret, ő olyat szokott, hogy a végén beletesz három szál kolbászt, és amikor szeled a kenyeret, benne vannak a karikák, csak meg kell vajazni és kolbászos kenyér :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!