Hogyan kell helyesen vajazni a kenyeret?
Ne foglalkozz velük!
Türelmetlenek, nincs meg bennük az ételhez való tisztelet. Ők csak "zabálnak" nem is tudják mit esznek! Darált kutyahús /hamburger/ , MECIS kaja, mind egy nagy kalap sz..!
Kérdésedre térve a kenyeret tisztelni kell!
Tehát mikor leszeled, akkor a karélyt hosszában magad felé fordítod és egy hullámos élű késsel a vajat felkened a kenyérre. Akár cirádázhatód is, vis a kést még kenés közben hullámoztathatod így sokkal látványosabb és gusztább lesz az elemózsiád. Ha még erre kensz vmi finom barack, meggy, gyümölcslekvárt az lesz majd az igazi csemege!
Jó étvágyat!
20:18
Én nem így csinálnám!
Addig hogy belemártod, illetve levágsz egy vékony szelet vaja (én hidegen szeretem), addig egyet értek de utána...
hát ha kezedben vam a kenyér és vajas késed is (ez a hüvelykujjad felüli lapja) ráborítod a vajas felét, úgy hogy a hüvelykujj felőli tompa élét magad felé húzod óvatosan (tehát majdnem merőleges rád a hossztengelye).
A kés hosszanti tengelyén egy kicsit megdöntöd, így az "élesebbik" éle (ez ugye kenő kés) lejjebb kerül, így a vastagabb réteget lekaparja ahol vékonyabb réteg került ott elegyengeti.
Ha nagyon lehűlt a vaj így keményebb, akkor haránt tengelyen is megdönthetjük, hogy a "hegye" (ami le van kerekítve) lejjebb legyen mint a nyele, és így oldjuk meg a makacsabb csomókat gyorsabb és rövidebb húzásokkal ezúttal nem magunk felé, hanem a kés hosszanti tegelyén tehát jobb kéz felé az eredeti iránynak merőlegesen (feltéve ha jobb kezes vagy ha nem tükrözzed a műveletet).
A siker nagyban függ a kenyér minőségétől, és av aj kenhetőségétől. De mindig óvatosan kell az erő tényezőt megválasztani, mert a kenyér bele, kilyukadásának esélye egyenesen arányos az erőtényezővel.
Sokan előnyben tartják a kevésbé hűtött vajat a jobb kenhetőség miatt. Én a hűtött vajat szeretem, mert kellemesebb az állaga, bár nehezebb kezelni.
A margarin bár mindig kenhető, nem egészséges.
Megfogod a Coop-os zacskós szeletelt kenyeret az egyik kezedben. Kiülsz egy padra valahol a városban, lehetőség szerint buszmegállóban, vagy buszpályaudvaron. Kiveszel egy szelet kenyeret, majd lerakod a térdedre. A vajat felpattintod, aztán a mutatóujjaddal belemártasz, és egy jó adagot kiveszel vele. Ezt aztán a kenyéren szétkened anélkül hogy bármire ügyelnél. Ezután a kezed lenyalod, és a kenyeret begyűröd az arcodba.
Nem vitatkozni, egy gyöngyösi kisebbségi kenyérvajazó-mesterasszonytól lestem el ezt a technikát. Szóval ezt így kell, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!