Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bialetti (új)kotyogós kávéfőző...

Bialetti (új)kotyogós kávéfőzőt először elmostam mosogatószeres vízzel aztán átfőztem vízzel, kávéval. Most olvasom, hogy nem szabad mosogatószerrel elmosni. Bajt csináltam?

Figyelt kérdés
jan. 19. 22:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Még mindig 8: ha nem durva szerrel mostad és a köv adagban sincs semmi törmelék, akkor használd örömmel.
jan. 20. 08:52
 12/21 A kérdező kommentje:
Kézzel. Jar mosogatószer. De gyors mosogatás volt folyóvízzel. Nem percekig dörzsölés.
jan. 20. 08:52
 13/21 A kérdező kommentje:
Mi a durva szer? Vagy Jar vagy Lidl-ös vagy Fairy van itthon. Mást nem is ismerek. A kis felületi "lyukak" miatt ne aggódjak benne? Csak a bojlerben van. A teteje belseje csillog villog és hibátlan.
jan. 20. 08:54
 14/21 anonim ***** válasza:
A szer ok. A bojler a bumpszli, amin kijön a kávé?
jan. 20. 08:56
 15/21 A kérdező kommentje:
Igen amibe a vizet töltjük
jan. 20. 09:00
 16/21 anonim ***** válasza:
Több Bialettim volt, az alja mindig amortizálódott. Használd bátran, örömmel! 8
jan. 20. 09:02
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
jan. 20. 09:12
 18/21 anonim ***** válasza:
A bojler belső felületét nem dolgozzák el egyenletesen símára és fényesre, mert azt nem nézegeti senki. Még az is lehet, hogy nem a mosogatószer okozta. A Jar nem marja meg az aluminiumot, főleg nem kézmeleg vízben, szerintem azzal lehet mosogatni nyugodtan. Gondolom nem mosogatószeres vizet forraltál benne. A mosogatógép jóval durvább vegyszere és magasabb hőmérséklete se teszi tönkre csak esetleg kicsit foltos lesz tőle ami inkább csak esztétikai hiba. Szóval abba nem célszerű betenni semmi alu edényt.
jan. 20. 09:45
 19/21 A kérdező kommentje:

Akkor lehet azok a kis lyukacskák egyebkent kis buborekok lehettek amik ledolgozódtak? Mint a zomancos edénynél néha?

Hasznalat előtt fényes volt és nem pöttyes.

Engem csak az aluminium aggaszt. Ha ezügyben találok megnyugtatást akkor maximalisan boldog tudnék lenni a kis szépséges kávéfőzővel.

jan. 20. 09:57
 20/21 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, azzal nyugtattam magam, hogy alulról éri a nagy hő, ami látszik használat közben már rögtön.
jan. 20. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!