A fagyasztott termékeknél ráírják,hogy felengés után ne fogyasszuk. Ez azt jelenti,hogy nem szabad többször felhasználni kissebb adagokban miután felbontottuk?
Nekem eddig nem lett bajom attól ha többször felhasználtam mondjuk a mirelit fagyasztott zöldséget, de eza felhívás ezt is jelenti?
Vagy az 1 kg mondjuk mirelitzöldsegnél azt az elvárt ,hogy az egészet 1x felhasználják?
Lett bárkineke valami egészésgúgyi baja attól,hogy többször felhasznál lezárt használt mirelit naggetset vagy zöldseget?
Azt jelenti, hogy a felolvasztott részt, részeket nyersen tilos ismét lefagyasztani.
Fel lehet használni részletekben, csak az éppen szükséges mennyiséget kiemelve a csomagból, sőt hőkezelés után a kész étel is lefagyasztható, de arra is az lesz az irányadó, hogy az sem fagyasztható vissza többször.
Ezért szokás a kész ételeket kiporciózva lefagyasztani, a szükséges adagot felolvasztás után el kell fogyasztani, a többi marad fagyott állapotban.
Ha nagyon precízek vagyunk, kész ételt sem fagyaszthatnánk le, háztartási mélyhűtőben. Mert lassú, a folyamat, az előírthoz képest.
Ha valakinek van otthon sokkoló hűtője, az annak használatával megteheti. Sokkal gyorsabban fagyaszt, mint a sima mélyhűgök, ez a lényege.
#azt szabad (bár az állagát elrontja)
Amit nen szabad:
Kiolvasztod a fagyott zöldséget.
Egyik részét megfozod (eddig oke)
Mas reszet visszarakod a fagyasztoba hogy visszafagyjon (ezt nem szabad)
Amit szabad:
Fagyasztott zoldaeg zacskojat kinyitod, kiveszel belole valamennyit.
A maradekot visszarakod a fagyasztoba.
Amit kivettel az fel is olvadhat es utana is fozheted vagy fagyottan megfozod stb.
A baj akkor lenne ha a maradekot amit visszacsomagolsz azt nem raknad vissza rogton a fagyasztoba es hagynad kiolvadni
7. Vagyok
Megérdemlem a 0%-ot. Ostobaság volt ilyet írnom ide.
Oktondi dolog felidézni azokat a dolgokat, melyeket mondjuk egy HACCP-s oktatáson, vizsgán hall, tanul az ember.
Nem azt írtam, hogy ne fagyassz
otthon kész ételt, csak azt, hogyan lenne szabályos, precíz a művelet.
Aki ezzel nem ért egyet, hát nem ért egyet, de attól még úgy van.
Ha tetszik, ha nem!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!