Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem szabad fémmel...

Miért nem szabad fémmel hozzáérni a padlizsánhoz? Plusz lent.

Figyelt kérdés
Régebben hallottam, hogy a padlizsánhoz nem szabad fémmel nyúlni, de ez nem jutott eszünkbe, így fém késsel lett felvágva a nyers padlizsán és megbarnult egy kicsit. Fogyasztható így?

2022. aug. 30. 16:48
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy régi babona....

Amikor meg vaskesek voltak, nem rozsdamentesek.


Nyugodtan vágd kessel.

2022. aug. 30. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kestöl barnul hanem magatól oxidalódik a vagott felület. Akarmivel vágtad...
2022. aug. 30. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Nem lesz mérgező, csak oxidálódik.
2022. aug. 30. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
2022. aug. 30. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Semmi baja nem lesz, és az is tévedés, hogy lesózás nélkül keserű lesz, az akkor fordul elő, ha túlérett, esetleg éretlen.
2022. aug. 30. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
2022. aug. 30. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Uhh, erre nem is számítottam, hogy ilyen sok válasz jön, hát még ilyen gyorsan?! Nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm az információkat!
2022. aug. 30. 17:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!