Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan engedjem le a fagyasztót?

Hogyan engedjem le a fagyasztót?

Figyelt kérdés
Lassan kellene már, mert újkora óta nem volt takarítva. Jégben áll az egész. A probléma az, hogy a fagyasztóban lévő húsokat nem tudom hova tenni. Egy rekesznyi befér a hűtő fagyasztójába, de a többivel mit csináljak? Felengedés után már nem szabad újrafagyasztani.

2021. márc. 3. 13:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

20, mert sokan pl tartanak állatot, levágják és valamit csinálni kell vele. Oké, van szalonna, kolbász miegymás, de sok sok hús is, amit nem eszel meg egszerre.

Van aki pl zöldséget is termeszt, és el van neki téve télre.

Van aki sokat dolgozik, és hetekre előre megfőzi a kaját a családnak, hogy a 12 éves csak berakja a csillis babos bobozt a mikróba, és eszik főtt ételt akkor is ha épp az anyja nincs otthon.

2021. márc. 3. 23:21
 22/28 anonim ***** válasza:
52%
Ha a konyhában áll a fagyasztótok, kapcsold be a sütőt is, pár perc alatt szépen megemeli a hőmérsékletet. Arra figyelj, hogy belül teljesen száraz legyen, mert ha minimális lecsapódó pára is marad a bekapcsolás után, hamarosan ismét megjelenik a jegesedés a belső felületeken.
2021. márc. 4. 09:08
 23/28 A kérdező kommentje:
Megoldottam. Kidobtam az összes húst a fenébe, a többi fagyost pedig betettem a hűtőbe addig. Anyósnak nem tetszett, de ez van. Köszönöm a tanácsokat.
2021. márc. 4. 18:04
 24/28 anonim ***** válasza:
78%
Óvatosan, egy erős kötélen.
2021. márc. 5. 22:38
 25/28 anonim ***** válasza:
63%
23. Anyósnak azért nem tetszett, mert baromság. Minek kidobni, ha még jó? Minek vetted/fogadtad el, ha aztán az első leolvasztást nem éli túl mert béna vagy?
2021. márc. 9. 15:12
 26/28 A kérdező kommentje:

#25 A fagyasztó tele volt kétes hússal. Szerintem valamelyik már évek óta benne állt, ami még a régi fagyasztóban is benne volt. Nem tudhatom, mert nem lettek felcímkézve. Vadhús is volt közte, amit alapból nem szeretek higiéniai szempontból. Te nem dobtad volna ki?

Most bevezettem, hogy a húsokat felcímkézzük és fél évnél tovább egyiket sem tároljuk.

De amúgy plusz adalék, hogy értsd a körülményeket: Anyós ki akarta volna szedni a kukából a kidobott húsokat, mert szerinte annak semmi baja nincs. Úgy kellett lebeszélni róla, hogy ez nem higiénikus.

2021. márc. 9. 15:54
 27/28 anonim ***** válasza:
88%
én is azt csináltam volna mint a kérdező. amire nincs ráírva, mi az, azt honnan kéne tudnod hogy használod fel? kiolvad, aztán talán kitalálod mi az? dátum nélkül ki tudja mióta volt ott? 1 hete? 1 hónapja? 1 éve?
2021. márc. 9. 16:05
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Na jó ha anyós vezeti a háztartást, akkor neki gratulálok. Alap, hogy a fagyasztot dolgokat címkézzük, nem állnak el a végtelenségig. Meg elég béma, ha több év alatt nem tudta felhasználni. Akkor már tényleg nincs rá szükség.
2021. márc. 18. 18:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!