Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Amennyiben szoktál "kotyogós"...

Amennyiben szoktál "kotyogós" kávét főzni, törted már le a kávéfőző fogantyúját?

Figyelt kérdés
Sokszor látom, hogy az emberek letörik a "kotyogós" kávéfőző fogantyúját. Te jártál már így.

ma 08:42
A kérdező szavazást indított:
Igen, törtem már le a kotyogós kávéfőző fogantyúját.
Szoktam kotyogós kávét készíteni, de még soha nem törtem le a fogantyút.
11 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
A miénké még le is olvadt egyszer
ma 08:57
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem szoktam direkt letörni a tárgyak fogantyúját. A selejt fogantyúk meg rendes használattól is letörhetnek.

🤔

Azt viszont elárulhatná nekem valaki, hogy mi az értelme egy olyan kérdés kiírásának, ahol egy ismeretlen típusú kávéfőző, ismeretlen körülmények közt megesett fogantyútörésére kérdez rá valaki?!

🤦

P.S.

Nekem egy Zanussi fagyasztószekrény selejt tervezésű fogantyúja törött le, annak a rendeltetésszerű használata közben. Ezt nem agy gyakoris picsogással - hanem egy alumínium-idom kiformázásával és felcsavarozásával oldottam meg, ami azóta is megbízhatóbb és ergonomikusabb fogantyúként szolgál, mint az eredeti professzionálisan tervezett és legyártott ABS idom.

😎

ma 09:27
 3/7 A kérdező kommentje:

- Szerény véleményem szerint senki sem direkt töri le a fogantyút.

- A Bialetti például kifejezetten jó minőséget gyárt, mégis jó néhányat láttam már letört fogantyúval.

(Nem véletlenül forgalmaz pótfogantyút hozzá a gyártó.) Én úgy gondolom, hogy ennek okai éppen a nem rendes használatból erednek...

- Oda írtam a kávéfőző típusát. A köznyelvben kotyogósként emlegetett kávéfőzőről van szó. Ilyen pl a már említett Bialetti Moka. Azért tettem idézőjelbe a kotyogós szót mert a legtöbb ilyen kávéfőző egyáltalán nem kotyog. Ennek ellenére a valódi kotyogóst nem véletlenül hívták így. Ugyanis ezekben a változatokban egy mozgó alkatrész van, amely a nyomás hatására elkezd zörögni. Ettől eltekintve a működési elv ugyanaz és mindegyik rendelkezik fogantyúval is.

- Mi értelme a kérdésnek? Feltűnt, hogy mennyire gyakran előfordul ez a baleset. Arra voltam kíváncsi, hogy az itt válaszoló kotyogó használók között milyen arányban történt meg ez a könnyen bekövetkező baki.

Később az okaira is szeretnék kitérni és arra, hogy ez miképpen kerülhető el.

ma 10:51
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

"Oda írtam a kávéfőző típusát. A köznyelvben kotyogósként emlegetett kávéfőzőről van szó."

Ez nem egy konkrét gyártó típusát jelenti. Nem valószínű, hogy a gyártók többsége fültörésre hajlamosító típushibával gyártja az ilyen készülékeket. Én például a szomszédos Szlovákiában még soha nem láttam letört fülű kotyogóst (valószínűleg itt még bőven akadnak magyarországi gyártmányok is), de két olyan is van itthon, aminek a fedélemelő gombja nem az eredetivel lett kipótolva.

Amúgy a kotyogós gépek rajongóinak azt üzenem, hogy próbálják ki a csőhevítős és vibrapumpás presszókávéfőzőket, melyek összehasonlíthatatlanul jobb minőségű (koncentrált, habos és nem "elégetett") kávét készítenek. Messze kényelmesebb, gyorsabb, energiatakarékosabb, stb. ezek használata, tehát beszerzésük egy gyorsan megtérülő befektetés lesz!

ma 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:
87%
Fogantyu letörve. Vizpumpa fogoval fogom meg ès öntöm ki a kàvèt. 😊
ma 12:03
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Elkerülhetetlen nyilván,utolsónak jól fogja a drót a fogantyút.
ma 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen törni, hanem leesni szokott. A két anyag, az a fekete bakelit meg a fém máshogy tágul, gondolom egy idő után elvetemedik.

Ráadásul egy csavar fogja csak, az kilazul és vége.

ma 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!