TappancsMancs kérdése:
Szerintetek van alapja, hogy alumínium kotyogós kávéfőző használatijában ilyeneket ír?
Figyelt kérdés
Az még érthető, hogy azt írja, hogy legyen kimosva és egy sima vízzel legyen átfőzve. Csak hát utána azt is írja, hogy 3x kell kávét főzni benne és nem meginni, hanem mindhármat kiönteni. Túlzásnak tűnik. Talán egy kávét kiöntenék esetleg. És ír még olyat, és nem vicc, hogy nem szabad mosogatószerrel elmosni csak vízzel. Eléggé túlzó óvintézkedésnek tűnik.okt. 7. 21:32
1/10 anonim válasza:
Én csak simán elmostam és rögtön használtuk. Még életben vagyunk 🤷♀️
2/10 A kérdező kommentje:
Na ezt örömmel hallom! 👍 😊
okt. 7. 22:17
3/10 anonim válasza:
Elmostam én is és használtuk azonnal. Mosogatósszerrel ritkán tisztítom, az ecet vagy citromsav jobban leszedi a vízkövet meg a kávémardványokat.
4/10 anonim válasza:
Egyszer átfőztem zaccal, aztán ment élesbe.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
okt. 8. 22:28
6/10 Phoney válasza:
Van, mivel a csupasz alut kenőzsírral csomagolják (lehet, hogy nem mindig, de a Bialettinél pl. igen). Pont a héten vettem egy újat, hát a mosogatás plusz vizes főzés után még szaga volt, én is zaccal nyomtam át rajta 3 kört, utána lett "normális" kávéfőzős illata.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Én sima vízzel 4x átfőztem és nem volt szaga. Amúgy ez is Bialetti és mosogatom a megszokott módon. Legalább elmosható rendesen a belső része, mert nincs neki az a hozzáférhetetlen mélyedés a kiöntő alján.
okt. 10. 12:02
8/10 anonim válasza:
A mosogatószertől azért óvnak, mert vannak olyan vegyszerek, amik az alumíniumot megmarhatják. Ezért nem szabad mosogatógépben sem mosni, mert az a tabletta tényleg árt neki. Szóval kézzel mosogatva szerintem nem gond, ha mosogatószert is használsz, csak tudj róla, hogy az alumínium érzékeny!
9/10 Phoney válasza:
A mosogatószerrel valszeg az is baj, hogy teljesen tisztára, csupaszra mossa a felületet, ami nyilvánvalóan nem ideális dolog, ha egyszer csomagolás előtt is bezsírozzák. Ha csak vízzel mosod el, akkor utána érezhető marad rajta a kávéillat, tehát valami vékony olaj/egyéb réteg rajta marad.
Most hogy ez a felület óvása miatt jó, vagy a kávé íze lesz jobb, mint tökcsupasz alu felülettel, azt passzolom, de a használati utasítás is olyasmit ír a háromszori bejárató főzésnél, hogy a kávé íze miatt ajánlott.
10/10 anonim válasza:
Biztosan nem kell rá semmilyen bevonat. A kávéfőzőnek fémtisztának kell lennie. Az egy gyakori hiba kotyogósnál és más kávéfőzőknél is, hogy nem takarítják ki az emberek rendesen. Sokan úgy gondolják, hogy "patinás", de nem, az szimplán csak mocskos. Ha kávémaradék van rajta, az negatívan befolysolja az ízeket. Tisztának kell lennie. Az, hogy esetleg bemattul nem gond, de barna kávé ne maradjon rajta! Azért zsírozzák be gyárilag, mert az megakadályozza az oxidációt és szép fényesen érkezik a fogyasztóhoz. Pont, mint a fényes műanyag felületekre ragasztott védőfólia, amit azért leszedünk a használat előtt, mert végső soron nem oda való (pl. új, műanyag ablakkerenél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!