Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan engedjem le a fagyasztót?

Hogyan engedjem le a fagyasztót?

Figyelt kérdés
Lassan kellene már, mert újkora óta nem volt takarítva. Jégben áll az egész. A probléma az, hogy a fagyasztóban lévő húsokat nem tudom hova tenni. Egy rekesznyi befér a hűtő fagyasztójába, de a többivel mit csináljak? Felengedés után már nem szabad újrafagyasztani.

2021. márc. 3. 13:49
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy pótlódik. :D Nem tudom hogyan másképp mondjam. Szülőkkel együtt lakunk és kedves párom anyukája mániás, ha lát egy üres helyet a fagyasztóba, akkor kényszert érez rá, hogy vegyen oda húst, mert "jó lesz még, meglátod"... Hiába mondom neki, hogy ne, akkor is. Szerintem az sok mindent elárul, hogy 2019 nyarán lett véve a hűtő, azóta nem volt takarítva. Isten igazából a húsokban sem vagyok biztos, hogy mikoriak, de kidobni meg nem akarom őket, mert van köztük relatív friss is.
2021. márc. 3. 14:33
 12/28 anonim ***** válasza:
18%
Fél évnél tovább nem szabad házilag fagyasztani a dolgokat.
2021. márc. 3. 14:37
 13/28 anonim válasza:
74%

Mi hajszaritoval szoktuk leolvasztani.

Persze nagyon kell vigyázni és nem 1cm-ről.

De így kész van max 1 óra.

2021. márc. 3. 14:45
 14/28 anonim ***** válasza:
80%
van hely a hűtőben? nagyobb darab húsok több óráig fagyottak maradnak hűtőben. én forralt vízzel lelocsolom a jeges részeket, kevesebb mint 1 óra alatt megvan. utána szárazra törlöm és visszapakolok.
2021. márc. 3. 15:33
 15/28 anonim ***** válasza:
87%
A hűtőből vegyél ki mindent, semmi baja nem lesz a sajtnak meg tejnek, ha pár órát az asztalon tölt. Aztán pakolj be a fagyasztóból hűtőbe, de a hűtő fagyasztórekeszének az ajtaját hagyd nyitva, így hidegebb lesz. Aztán tegyél a fagyasztóba néhány lábast forró vízzel, de a hajszárító is jó ötlet.
2021. márc. 3. 15:45
 16/28 anonim ***** válasza:
60%
Hőlégfúvóval szoktam. 20-perc alatt megvan,és lehet visszapakolni.
2021. márc. 3. 15:49
 17/28 anonim ***** válasza:
90%

Nem fog kiolvadni. Forralj vizet annyi edényben, amennyi csak befér a fagyasztóba.

Utána pakolj ki a fagyasztóból, (jó ötleteket írtak, szigetelni, jégakkuval keverni, kitenni a szabadba, stb)

tedd be az összes forróvizes edényt a fagyasztóba, és zárd rá az ajtaját.

Fél óra múlva ellenőrizd, addig akár újabb adag vizet is forralhatsz.

A a lényeg, hogy nem kell megvárni, hogy az össze jég leolvadjon!

A gőztől szépen el fog válni a jég nagyja a fagyasztó falától!

Valami spaklival, vagy lapátkanállal tudod ellenőrizni, hogy válik el.

Ha nem akar megmozdulni, újabb adag forróvíz kell, és zárt ajtó mellett még egy kis idő.

Kis idő múltával szépen elválik a jég, és nagy darabokban ki tudod szedni a fagyasztóból.

Ha kicsit meg kell kopácsolni, az se baj, annyit lazán kibír.

Szerintem egy durva esethez se kell 1 óra! A jeget meg belepakolod a mosogatóba.

Közel 3 évtizede dolgozom konyhán, mindig így csináltam. Megvan ez gyorsan. Amíg ilyen hűvös idő van, (pláne hajnalban) addig simán kivitelezhető, hogy ne olvadjon ki.

2021. márc. 3. 16:02
 18/28 anonim ***** válasza:
37%
Tedd be az anyóst is fagyni 10-12 órára, egyből megszűnik a pótlódási probléma.
2021. márc. 3. 16:58
 19/28 anonim ***** válasza:
84%

Teszkóban lehet kapni hűtős bevásárló táskát, abba belerakom a cuccost, és kirakom az egészet a ház leghűvösebb pontjára (nálunk a pince).

Kihúzom a hűtőt, és egy kőműves spaklival, meg némi forró vízzel kifaragom belőle a jég nagyját.

A hűtőből kiszedem a polcokat, rekeszeket, és berakom őket a fürdőkádba.

Aztán a hűtőt alábélelem törölközőkkel, és időnként megyek faragni. Általában 3-4 óra alatt full száraz az egész.

Ezek után áttörlöm konyharuhával, és utánna antibakteriális törlőkendővel.

Az összes benne lévő cuccot átnézem, és ami lejárt, vagy noname az kuka.

Valszeg nem ez a legorthodoxabb módszer, de működik.

2021. márc. 3. 17:33
 20/28 anonim ***** válasza:
13%
Mi a fæsznak több hónapnyi cuccot tárolni otthon???
2021. márc. 3. 22:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!