Legjobb szecsuani csirke recept?





Lehet a legjobb nem is ízlik neked
Ami neked jó azt keresd.





Ezt a kettöt szoktam csinálni:
1. Szecsuáni csirke
* előkészület: 20 perc
* főzés: 30 perc
hozzávalók 2 főre
* 2 db csirkecomb
* 2 fej vöröshagyma
* gyömbér
* 2 gerezd fokhagyma
* 25 dkg fejes káposzta
* 2 sárgarépa
* egy kevés borsó
* 2 ek szójaszósz
* 1 kk "erőspista"
* 1 tk ecet
* fehérbors
* só
story
Beszereztünk egy wokot, és elkezdtük felfedezni a benne elkészíthető könnyebb fogásokat. :) Ez jól sikerült, nagyon egyszerű, pikáns, csípős és ízletes. Ajánlom mindenkinek!
ajánlat
Mindenképp fejeskáposztával csináljuk, mert roppanós marad, a kínai kellel szemben.
elkészítés
1. A csirkecombot kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk.
2. A wokot kevés olajjal felforrósítjuk, és belerakjuk a csirkét.
3. Amikor a hús szépen kifehéredett, és egy kicsit kezd pirulni, egy tányérra kiszedjük.
4. A wokba ezután a vöröshagyma kerül.
5. Ha a hagyma üveges lesz, megszórjuk a gyömbérrel, és belerakjuk a fokhagymát is.
6. A következő a fejeskáposzta, majd a répa. Ezt a kettőt egyszerre berakhatjuk, ha közel azonos méretűre vágtuk. Legvégén a marék zöldborsót (konzerves).
7. Ezt követően visszarakjuk a húst, és fűszerezünk: 2 ek szójaszósz, 1mk erős paprika, ecet, ízlés szerint só, fehérbors.
8. 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket.
9. Rizzsel tálaljuk.
2. Szecsuáni csirke
60 dkg csirkemell filé
20 dkg csiperke gomba
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
10 dkg póréhagyma
20 dkg káposzta
0,5 dl szójaszósz
3 dkg mártássürítö
1 dl olíva olaj
1 csomag kínai csípös szecsuáni füszerkeverék
80 dkg rizs
3 dkg kurkuma
3 dkg só
Felforrósított olíva olajhoz, öntsük hozzá a csíkokra vágott csirkemell filét kb. 0,5 cm x 3 cm) és pirítsuk fehéredésig, majd tegyük hozzá a szintén csíkokra vágott és felszeletelt zöldségeket, gombát, tovább pirítjuk, illetve dinszteljük. Kevés víz hozzáadásával fedo alatt puhára fozzük, közben rászórjuk
a fuszerkeveréket, és a mártássurítot (vagy lisztet) vízzel simára keverjük, bele öntjük és szójaszósszal után ízesítjük. Köretnek kurkumával ízesített rizst adunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!