Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Majonézt akartam készíteni,...

Majonézt akartam készíteni, folyós lötty lett az egészből. Hol ronthattam el, besűríthető e még egy elcseszett majonéz kezdemény?

Figyelt kérdés
Lehet túl gyorsan adagoltam az olajat? Hideg/meleg volt az alapanyag? Hogy kell tuti biztosra menni a készítés során?

tegnap 21:44
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem ha az arányok jól, akkor csak nem voltál elég kitartó.


Általában érdemes géppel készíteni. Habverõ vagy botmixer, kézzel felverni munkásabb.



Szerintem itt nem a hőfok volt a baj, bár extrém esetekben az is lehet, de ezek nem állnak csak úgy elő. Pl túl forró az olaj, akkor igen, rántottává süti a tojást, ha meg túl hideg, akkor meg kikristályosodik.

tegnap 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!