Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ön részt vesz a február 12-i,...

Ön részt vesz a február 12-i, "Ne vásárolj semmit!" kezdeményezésben?

Figyelt kérdés
Február 12-re, szerdára, vásárlás-menetes napot hirdettek. Elsősorban a robbanás-szerűen emelkedő élelmiszer árak ellen. Te részt veszel a kezdeményezésben vagy magasról teszel rá?

tegnap 15:16
A kérdező szavazást indított:
Igen, nagyon helyes, mert lassan semmit sem tud kifizetni az átlagember.
Nem, teszekk rá, hadd emeljék csak és hízzanak tovább a milliárdosok.
17 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Abszolút támogatom! Így is rengeteg mindent nem veszek már évek óta, de egyedül kevés vagyok az áremelkedés megállítására.
tegnap 15:20
 2/14 Mad Max2 ***** válasza:
77%

Én nem veszek részt,

Amugy a magyarországi magas élelmiszerárak nem a boltok extra hazsna miatt van, hanema pofátlan magas ÁFA és az extraprofit adó(4.5%) miatt.

Igazából az Orbán kormány a magyarországi infláció legfőbb okozója, nem a kereskedők!

tegnap 15:23
 3/14 A kérdező kommentje:

@2 Nem vagyok hajlandó pártpolitikai csatározást kezdeni, elegem van az összes pártból és politikusból. Nincs igazad, Ausztriában is hasonló, döbbenetes drágulás va, ott nyilván nem a magyar kormány diktál...

[link]

[link]

tegnap 16:04
 4/14 anonim ***** válasza:
47%

Én hetente több nap nem veszek semmit, egy héten egyszer tartok bevásárl´st és meg egy nap, amikor friss zöldségfélét veszek.

Másrészt meg teljesen értelmetlen az egész ötlet, ha egy napon nem vásárol senki, az se nem oszt, se nem szoroz, ettöl az árak nem változnak, márcsak azért sem, mert azt nem az üzletek szabják meg, mi mennyibe kerül.

tegnap 16:40
 5/14 anonim ***** válasza:
80%

#4 De igen, mert ha a bolt nem veszi át a gyártótól azon az áron amin adja, akkor a gyártón rohad, tehát ő is kénytelen lesz árat csökkenteni, vagy kivonja a termékét a forgalomból és lehúzza a rolót.

Egy nap is sokat számít, mert utána a lejáratközeli termékeket kénytelenek leértékelni, amit akár teljesáron is eladhattak volna ha nincs bojkott.

tegnap 16:55
 6/14 anonim ***** válasza:
88%

5

Így van.

Horvátok nagyon jól csinálják pl.

tegnap 17:04
 7/14 anonim ***** válasza:
15%

"De igen, mert ha a bolt nem veszi át a gyártótól azon az áron amin adja, akkor a gyártón rohad, tehát ő is kénytelen lesz árat csökkenteni, vagy kivonja a termékét a forgalomból és lehúzza a rolót."

Akkor az adott üzlet megy csödbe pillanatok alatt, a gyártó nem. Meg a gyártó bárhol máshol is forgalomba tudja hozni, nem csak az adott üzletben és nem csak MO-on.

Az az egy nap nem a gyártónak lenne probléma, csak az adott üzletnek meg az ott dolgozóknak, akik utána munkanélküliek lennének.

tegnap 17:48
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert nem az üzletek tehetnek a magas árakról, bár a bérek is magasabbak, talán nem annyival, mint a KSH statisztikája. De amit valaki nem vesz meg aznap, megveszi másnap, tehát semmi értelme.
tegnap 19:44
 9/14 anonim ***** válasza:
Én részt veszek.
tegnap 20:18
 10/14 anonim ***** válasza:
65%

#8 Én évek óta nem veszek egyáltalán bizonyos termékeket, csak ha akciós, de néha már akkor se, mert nem tetszik az ára.

A bérekhez, 2022-ben volt 28% az infláció, kaptam 15% béremelést. 2023-ban 17% volt, kaptam 10%-ot. 2024-ben 3,6% volt, 4% lett a béremelés. Szóval idén először haladta meg az inflációt, de mennyivel? Sokra nem megyek vele. Tehát mondhatni 2 évig jelentősen csökkent a reálbér, idén meg kvázi stagnál (az emelkedés mértéke elhanyagolható). Szóval mit akarnak? De, az üzletek tehetnek, mert elsősorban ők diktálnak. Lehet a bolti dolgozók bére jobban emelkedett a fent felsoroltnál, de miért is? Akkor az enyém miért nem? Pont azért, mert a cég elszálló költségei ezt nem tették lehetővé. Kik tehetnek akkor erről? A bolti dolgozók! Szóval menjenek szépen az utcára!

ma 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!