Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Át szeretném hívni az új...

Át szeretném hívni az új szomszédokat február első szombatján vacsorára. Milyen ételt ajánlotok?

Figyelt kérdés
Új szomszédok jöttek egy pár napja az utcánkba. Szimpatikus család, 2 lányuk és egy fiuk van. el szeretném hívni őket február 1-én vacsorázni. Puhatolózzam ki, milyen ételt szeretnének? Milyen ételt csináljak olyannak, akit nem ismerek és nem tudom, mit szeret? A válaszokat előre is szépen megköszönöm! (Egyébként még nem szóltam erről nekik, egyáltalán jó ötlet egy 3 gyerekes idegen családot elhívni?)

jan. 26. 15:08
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Jaj most veszem észre, hogy rossz kategóriába tettem, elnézést! 😅
jan. 26. 15:09
 2/18 anonim ***** válasza:
94%

Én garantáltan nem vacsorameghívással indítanék, elöször beszélgess velük, mutatkozzatok be, és ha már valamiféle kapcsoöat kialakult, utána lehet tovább lépni.

Megvacsorára csak úgy szabad meghívni bárkit is, ha tudod, mi az, amit NEM szeretnek vagy NEM esznek meg. (Egyre több embernek van allergiája, vannak vegetáriánus, vegán emberek - szóval nagyon melléfoghatsz!)

jan. 26. 15:33
 3/18 anonim ***** válasza:
89%

Hát ezt a vacsora meghívást inkább gondold át.

Vadidegeneket nem hívunk át. Inkább itt ott beszélgess velük, és ha van kölcsönös szimpátia - már már barátság kezd kialakulni, na akkor.

Engem áthívna egy idegen ember vacsorára biztosan nem mennék.

jan. 26. 15:50
 4/18 anonim ***** válasza:
89%

Én se mennék. Manapság már lassabban épül ki a bizalom.

Eleve kicsit flepnisnek tűnsz, hogy ennyire hangsúlyozod a február elsejét, meg első szombatját, mikor az egy lényegtelen információ.

jan. 26. 16:03
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Inkább vigyél át egy talca sütit
jan. 26. 16:08
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

És mi van, hogyha nem jó nekik az a bizonyos első szombat?

Nem hagysz nekik békét?

jan. 26. 16:10
 7/18 anonim ***** válasza:
93%

Lehet, hogy meg lesznek rökönyödve és hárítani fognak. Most költöztek akkor biztos még biztos be sem lakták a házukat és ott a 3 gyerek akik most szokják a környezetet.

Inkább ismerkedj velük még és adj időt nekik. Te meghívod őket, de ők nem biztos, hogy tudják viszonozni vagy nem is akarják még ezt a barátságot.

jan. 26. 16:23
 8/18 anonim ***** válasza:
9%
Gulyásleves.Másodiknak meg angyalbögyörő.
jan. 26. 16:47
 9/18 A kérdező kommentje:
Jó, belátom, nem jó ötlet a vendégeskedés. Azt fogom tenni, amit ötös mondott, viszek egy tálca sütit. Azt szeretik a felnőttek-gyerekek, nem is olyan nagy munka legyártani. Köszönöm! Azért ha valakinek van még ötlete mondja el!
jan. 26. 16:59
 10/18 anonim ***** válasza:
19%

9

Jó ötlet.A gyerekeknek viszel egy tálca sütit.Az apukának meg egy tálca sört.

jan. 26. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!