A rakott krumplim alja mindig "vizes" lesz, mit csinalok rosszul?
Figyelt kérdés
Mar parszor nekifutottam, de sajnos a vegeredmeny mindig ugyanaz: az aljan osszegyulok valami folyadek, es elaztatja az egeszet. Mit rontok el? Remelem valaki tud segiteni, elore is koszi a valaszokat! :)2020. dec. 24. 19:00
11/32 anonim válasza:
Hát nem tudom, ezt az enyém is csinálja, de én simán tovább sütöm, amíg elfő.
12/32 anonim válasza:
Nagymamám nem sütőben készítette, hanem a platnin, nagy lábosban. Így az alja ropogós pirosra sült, imádtam, mindig kivadásztam az alját.:) Én sütőben sütöm, addig, amíg elfő róla a lé. Hőlégkeveréssel alul-felül megpirul. Igaz, én áttértem a nyers krumplis változatra, gyorsabb előkészíteni és nem esnek szét a krumpliszeletek. Sütés feléig fóliázom és tovább sütöm, mint a főtt krumplis változatot. Így is tökéletes.
13/32 anonim válasza:
Nem értem miért lett lepontozva a #6-os. Mi is mindig utána rakjuk rá a tejfölt. Sőt, más fajtát még nem is ettem. Nálunk családi receptben is így van (ami a dédmamámig nyúlik vissza), illetve mikor vendégségben ettem rakottkrumplit, ott is így csinálták. A tejfölre gyanakodnék én is. Nekem nem szokott vizes maradni.
14/32 anonim válasza:
Ha túl sok hő éri a tejfölt, kicsapódik, azért ázik el. Főzz mindent teljesen készre, 20%-os tejfölt használj, és a sütőbe már csak annyira tedd be, hogy megpiruljon a sajt a tetején, ami max 10 perc.
15/32 anonim válasza:
A 13-as a 6-oshoz jár kajálni.
Ti nem tudjátok szerintem mi az a rakott krumpli.
16/32 anonim válasza:
Nekem is mindig vizes frissen, viszont másnapra lesz az igazi.
17/32 anonim válasza:
Pedig leírhatnád lépésről lépésre, hogyan csinálod.
Csak úgy tudunk segíteni.
18/32 A kérdező kommentje:
Rendben, a tepsi aljara teszek a tejfolbol, arra jon a fott szeletelt krumpli, tojas, aztan megint krumpli, meglocsolom a maradek tejfollel es megsutom. Lehet tul keves ideig sutottem, a recept 1 orat ir, nekem inkabb fel ora remlik, szoval eleg hamar kivettem a sutobol.
2020. dec. 29. 20:48
19/32 A kérdező kommentje:
Egyebkent koszonom a sok valaszt, nem gondoltam volna, hogy ennyien irtok! :)
2020. dec. 29. 20:48
20/32 anonim válasza:
Nekem is vizesedik. Alulra főtt krumpli, rá kolbász, lilahagyma, tejföl, ez rétegezve vagy 3x, tetejére reszelt sajt, vagy egy órát sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!