Fontos a sütőpapír a tészta alá? A sütőpapír (nem szilikonos) nem melegszik fel a sütőben annyira, mint a tepsi/forma alja?
A sütőpapír valamennyit felfog a hőből. Viszont ha nem szilikonos, akkor a tészta bele fog ragadni, és apró cafatonként kell majd leszedegetned a kisült tészta aljáról.
Ha a tepsi/forma belseje valamilyen teflonos/tapadásmentes anyagból van, akkor értelemszerűen nem szükséges semmilyen praktika, de ha csak zománcozott vagy sima fém, akkor legalább egy kis lisztet szórj a tészta alá (ha kisült, le lehet tisztítani kefével vagy egy ronggyal).
ha a sütőpapíros tepsit vizes konyharuhára tesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, soha nem ragad rá a tészta aljára, a keletkezett pára miatt. Akár szilikonos a papír, akár nem.
nagyon praktikus dolog.
De zsírozott-lisztezett sütésnél (bordás tortaforma )így teszek, és nagyon szépen kijön a formából a piskóta.
érdemes kipróbálni.
A sütőpapír ugyanúgy felmelegszik, mint a tepsi.
A tészta tapadása más a sütőpapírhoz és más a tepsihez.
Valamint a sütőpapírt nem sajnáljuk kilökni, a tepsit meg igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!