"SOS" Mézes tésztát készitettem.4 lapot kell sütnöm "tepsi hátán". Hogy kell pontosan? Kell alá sütőpapir? Hogy lesz pont akkora a tészta?
A mézes tésztát,mindig sütőpapiron nyújtom :
a tepsi hátára rakd rá a sütő papírt ,és igy letudod szabni . Igy ha már meg van a méret ,könnyen kitudod akorára nyujtani mint a tepsi : a mézes tészta alá a sütő papira is lisztez kicsit : igy biztos nem ragad le . gyorsan kell a tésztával dolgozni mert a méztől hamar keményedik és egyre nehezebb lesz nyújtani.
én nem szoktam sütőpapírt használni. a nyújtódeszkán kinyújtom,ügyelve hogy alálisztezzek és ne ragadjon le. közbe rárakom a tepsit,hogy lássam elég nagyra nyújtottam-e.
ha jó a méret,akkor a tésztát kicsit meghintem liszttel,majd feltekerem a nyújtófára,és rá a tepsi hátuljára,amit elötte vajaztam liszteztem
nekem Ez van a mézes krémeshez :
7 evőkanál buzadara
7 dl tej
1 vaniliás cukor : ezt sürüre főzzük
20dkg margarint
25 dkg cukorral habosra keverünk :
Ha kihült a darás krém a margarinos kérmmel simára keverjük .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!