Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sütikinyomó nem nyom ki...

Tom Benko kérdése:

Sütikinyomó nem nyom ki sütit. Miért?

Figyelt kérdés
Most először próbálkozom ilyennel, készítettem egészen lágy tésztát, csak hogy lássam, milyen ez, hogyan működik. Linzertésztát. Betettem hűtőbe, kivettem, betöltöttem a kinyomópisztolyba, nyomkodom, de a sütőpapíron nem marad ott. No, próbálom papír nélkül, közben lágyul a tészta, már lassan fogrém keménységű, de a pisztoly egyre gyatrábban működik. Bár legalább a tepsiben marad. Most ott tartunk, hogy a pisztoly a fogaslécet végképp nem tolja, kiugrik a léptető belőle. A tészta pedig baromi puha már, szerintem most kellene igazán nyomnia. Mi lehet akkor a baj?

2017. máj. 14. 16:40
 1/4 anonim ***** válasza:

1. A sütikinyomóhoz egész kemény tészta kell, csak akkor adagol rendesen, illetve marad meg a minta.

2. Sütöpapírra nem tapad, csak enyhén kikent sütölapra.

3. Lehetséges, hogy eleve nem jó a recepted, mert a tésztának nem lenne szabad lágyulnia attól, hogy már egy ideje összeállítottad.

Írd be a receptet, akkor azt meg tudjuk mondani, hogy jó-e és esetleg jobbat javasolni.

2017. máj. 15. 09:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocs a lassúságért, figyelmetlen voltam. Ez volt az: [link]
2017. jún. 5. 11:18
 3/4 anonim ***** válasza:

A recept nem tünik rossznak, nekem a következö kettö jól bevált:

Darált keksz

750 g liszt, 250 g margarin, 250 g cukor, 2 cs. van. cukor, 4 tojás, só

A hozzávalókat összegyúrva hütöben pár órát pihentetjük, kekszdarálóval adagoljuk, 200 °C-on világosra sütjük.

Géptészta

Hozzávalók: 500 g liszt, 250 g margarin, 200 g cukor, 3 tojás, 1 cs. van. cukor, 1 ek rum vagy bor, só

A fenti hozzávalókat összedolgozzuk, majd a húsdarálóra a megfelelö formázó alkatrészt szereljük, és ezen áthajtjuk a tésztát. Halványsárgára sütjük.

De csak akkor marad ott, ha nem sütöpapírra, hanem kivajazott tepsire nyomom.

Próbáld ki így, akkor valószínüleg sikerülni fog.

Ha a tészta túl puha/meleg, akkor nem tartja meg a formáját, ha túl kemény/hideg - , akkor nem lehet rendesen kinyomni a formából.

Sok sikert!

2017. jún. 5. 13:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönjük! Évzáró után le is teszteljük.
2017. jún. 6. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!