Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Körülbelül mennyivel nyom...

Körülbelül mennyivel nyom többet egységni főtt tészta ugyanannyi száraz tésztánál?

Figyelt kérdés
2014. márc. 10. 13:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
4-6dkg.
2014. márc. 10. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
ki kellene próbálni, de ahogy belegondolok elég dundi lesz a víztől, így talán 30-35%-al is
2014. márc. 10. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy rosszul értelmezem, de ha egységet nézünk, pl egy bögre, akkor az a kérdés, hogy egy bögre száraztésztánál, mennyivel nyom többet egy bögre főtt tészta.

Szerintem kb ugyanannyit, mert kevesebb tészta fér a bögrébe, legalább a felével, viszont duplájára dagad.


Ugye úgy értelmetlen lenne a kérdés, ha az egység súly lenne. Mert 30 dkg nyers tészta ugyanannyit nyom, mint 30 dkg főtt.

2014. márc. 10. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

#3 így se rossz, de én meg úgy értelmeztem, hogy a kérdés tulajdonképpen az, hogy mennyi vizet vehet fel :)


és még alá is támasztom, mert az egységet én meg egy szál szélesmetéltre értettem :)))

2014. márc. 10. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Ne kekeckedjetek, íme a kérdés:


Ha egy marék nyers tészta súlya 100%, hány százalékkal fog változni a súlya, miután ezt a marék nyers tésztát megfőztük?



(Le kéne mérni. Mindenképp több lesz, mert vizet vesz fel. És attól is függ, hogy meddig főzöd. :))

2014. márc. 10. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát 4-es tényleg csak kreativitás kérdése. Az egy egység tényleg lehet darab is. De honnan tudod, hogy milyen tészta, mert nem biztos a szélesmetélt. Ha pl a makarónit nézzük, akkor annak a közepébe is megmarad a víz, így nem csak a felvett víz súlya fogja növelni a tömegét, hanem átmenetileg az is ami benne van. Hosszú távon nem mindegy, hogy ki van-e csöpögtetve. A súly a pillanatynyi állapot-e? Na jó befejezem.


De lehet még egység a hosszúság is, de az egy kicsit bonyolultabb. Mert egy m hosszú széles metélt, szerintem kisebb súlyú, mint egy egység, azaz egy m. csigatészta.


Tényleg nem értem a kérdést. Mármint nem tudom értelmezni.

2014. márc. 10. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

"(Le kéne mérni. Mindenképp több lesz, mert vizet vesz fel. És attól is függ, hogy meddig főzöd. :))"


Meg

- a formájától

- az "anyagától"

- a sósságától /háháhá nehéz mint a só :)/

2014. márc. 10. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

#6 azt hiszem itt az ideje, hogy közösen publikáljunk egy tanulmányt: "Földünk vízháztartásának védelme a konyhában. Azaz milyen száraztésztát használjunk, hogy az ükunokáinknak is jusson még tiszta ivóvíz."


:)

2014. márc. 10. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

8-nak

Benne vagyok :D

2014. márc. 10. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 SzarvasLászló ***** válasza:
0%
Minden vízben főzött tészta a súlyához annyit vesz, amennyi az általa felcuppantott víz súlya.
2014. márc. 10. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!