Körülbelül mennyivel nyom többet egységni főtt tészta ugyanannyi száraz tésztánál?
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de ha egységet nézünk, pl egy bögre, akkor az a kérdés, hogy egy bögre száraztésztánál, mennyivel nyom többet egy bögre főtt tészta.
Szerintem kb ugyanannyit, mert kevesebb tészta fér a bögrébe, legalább a felével, viszont duplájára dagad.
Ugye úgy értelmetlen lenne a kérdés, ha az egység súly lenne. Mert 30 dkg nyers tészta ugyanannyit nyom, mint 30 dkg főtt.
#3 így se rossz, de én meg úgy értelmeztem, hogy a kérdés tulajdonképpen az, hogy mennyi vizet vehet fel :)
és még alá is támasztom, mert az egységet én meg egy szál szélesmetéltre értettem :)))
Ne kekeckedjetek, íme a kérdés:
Ha egy marék nyers tészta súlya 100%, hány százalékkal fog változni a súlya, miután ezt a marék nyers tésztát megfőztük?
(Le kéne mérni. Mindenképp több lesz, mert vizet vesz fel. És attól is függ, hogy meddig főzöd. :))
Hát 4-es tényleg csak kreativitás kérdése. Az egy egység tényleg lehet darab is. De honnan tudod, hogy milyen tészta, mert nem biztos a szélesmetélt. Ha pl a makarónit nézzük, akkor annak a közepébe is megmarad a víz, így nem csak a felvett víz súlya fogja növelni a tömegét, hanem átmenetileg az is ami benne van. Hosszú távon nem mindegy, hogy ki van-e csöpögtetve. A súly a pillanatynyi állapot-e? Na jó befejezem.
De lehet még egység a hosszúság is, de az egy kicsit bonyolultabb. Mert egy m hosszú széles metélt, szerintem kisebb súlyú, mint egy egység, azaz egy m. csigatészta.
Tényleg nem értem a kérdést. Mármint nem tudom értelmezni.
"(Le kéne mérni. Mindenképp több lesz, mert vizet vesz fel. És attól is függ, hogy meddig főzöd. :))"
Meg
- a formájától
- az "anyagától"
- a sósságától /háháhá nehéz mint a só :)/
#6 azt hiszem itt az ideje, hogy közösen publikáljunk egy tanulmányt: "Földünk vízháztartásának védelme a konyhában. Azaz milyen száraztésztát használjunk, hogy az ükunokáinknak is jusson még tiszta ivóvíz."
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!