Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csilnáljak finom meggyes...

Hogy csilnáljak finom meggyes rétest a már kész réteslapból? Kezdő vagyok és egyszer csináltam de száraz, töredező lett a tészta!

Figyelt kérdés
2013. márc. 12. 13:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én anyósomtól tanultam, hogy vizes konyharuhára terítek két lapot, majd először olajjal, utána pedig tejföllel kenem le, jó alaposan. Mindegy milyen a töltelék, mindig így kenem. Feltekerés után, a tetejét is nagyon alaposan megkenem olajjal, majd tejföllel, így teszem be sülni. Mikor elkészült, picit leterítem konyharuhával, isteni finom, puha rétes az eredmény. Próbáld ki!
2013. márc. 12. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
1 csomag réteslaphoz mennyi meggyet vegyek?Befött vagy fagyasztott a jobb?
2013. márc. 12. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Én befőttből szoktam, jól lecsöpögtetem, megszórm fahéjas cukorral, a réteslapra a meggy alá szórok kis házi zsemlemorzsát, vagy tört diót, hogy ne ázzon szét a tészta, két rúdhoz kell 1 üveg meggybefőtt.
2013. márc. 12. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!