Mit rontok el? Nem tudok palacsintát sütni. Mindig túl hígra csinálom és szétszakad a tészta, meg a széle nagyon száraz lesz. Honnan lehet tudni, hogy mikor jó a sűrűsége?
1bögre tej, 2bögre liszt, 1 tojás, ízlés szerint cukor
Egy órácskára állni hagyom, és akkor minden okés.
Én így szoktam.
Te hogy szoktad?
17:24-es!
Anyukám is így szokta és nagyon finom!!!Egyszer én is kipróbáltam,de nem sikerült valamiért. Nagyon köszönöm a tippeket! Mindet ki fogom próbálni-tejjel és anélkül!
1 tojás
15 dkg finom liszt
3 dl tej (nem 1,5%os!)
1 dl viz vagy ásványviz vagy szódaviz
1/4 mokkáskanálnyi só
1/4 mokkáskanálnyi cukor( vagy még kevesebb)
A tojást felverem, beleszórom sót és a cukrot és a tej felét is beleöntöm. Elkeverem, majd bele a liszt. Ezt a masszát is jól eldolgozom és még hozzáöntöm a tej másik felét és a vizet. Habverővel jól kidolgozom, hogy ne legyen csomós.
1-2 órát állni hagyom a hűtőben lefedve, ezután sűrübb állagú mint amikor beraktam. Ekkor még 1/2 dl tejet, majd vizet öntök hozzá, apránként és keverem közben. Annyi vizet, hogy kb. tejszin sűrűségűnek kell lennie, de azért izlés dolga. Valóban akkor szakad, ha túl hig.
Nekem akkor égett le, amikor több cukrot tettem bele. Amikor a hortobágyi húsos palacsintához csináltam akkor kihagytam belőle a cukrot és akkor egyáltalán nem ragadt le. Igaz van egy drága, de szuper serpenyőm. Nem teflon, nagyon nehéz, vastag, olasz, de a tisztitása könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!