Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el? Nem tudok...

Mit rontok el? Nem tudok palacsintát sütni. Mindig túl hígra csinálom és szétszakad a tészta, meg a széle nagyon száraz lesz. Honnan lehet tudni, hogy mikor jó a sűrűsége?

Figyelt kérdés
2009. máj. 13. 17:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én csak tejjel csinálom, és belekeverek egy deci olajat. Nagyon hígra készíted. Fogd vissza magad! A galuskasűrűségtől csak egy kevéske tej jön már hozzá.

Süss egy vastagat, s utána már csak kanalanként tedd hozzá, s próbasütés. Így kikísérletezheted a megfelelőt. Rossz a szokásod. Vagy löttyinted a tejet. Tedd ki kicsi csőrös edénykébe. Vagy úgy szedd kanállal!


Milyen palacsinta sütőd van? Talán aza nemjó. Vagy nagyon gyenge nálatok a gáz?

2009. máj. 13. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó: a palacsintasütőmmel nincs baj,a gáztűzhely a rossz.Nagyon éget,és nem sül egyenletesen a tészta. Tegnap szereztem egy kerek, fém gáztűzhelyre való lábasalátétet, meg apránként öntögettem a tejet a tésztába,és sikerült!Nem égett oda.:)Tényleg nem szabad össze-vissza öntögetni. Köszönöm a tanácsokat!
2009. máj. 14. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!