Leégett töltött kàposzta. Miért éget le a fazékban a töltött kàposzta alja? Peddig lassu lãngon föztem és paradicsomos vízzel öntöttem fel.
Hát igen, ezzel én is jártam már pórul ráadásul nagy mennyiségben. Nagyon idegesítő.
Azért ég le, mert aránylag vékony az edény alja, és amíg más ételt meg tudsz kavarni, és nem tűnik fel, addig a töltöttkáposztát nem tudod kavargatni, plusz elég nagy tömeg, a súly lenyomja az alsó réteget a tűzforró edény aljához, és kiszorítja alóla a levet a tömegénél fogva. Így extrém gyorsan leég.
Bővebb lében főzd, paradicsompürét csak a végefelé rakj hozzá, mert az is brutálisan le tud égni, és néha rázogasd az edényt, mint a bográcsot, mármint a fülénél fogva, vízszintesen körbetekerve. Gondolom tudod hogy gondolom.
3-mas vagyok, még egy trükk, nem tudom milyen a tölteléked, valaki főtt rizzsel keveri be, de leginkább nyerssel szokás.
Ha te is nyers rizzsel kevered be, keverj a töltelékbe is vizet! Ne legyen nagyon száraz!
Mert a rizs rengeteg folyadékot felszív, egyszerűbb neki, ha közvetlenül a töltelékből szívja fel, mint "kintről" mármint abból a vízből, mit utólag ráöntesz a töltelékekre.
Úgy hipp hopp felszívja a vizet amit ráöntesz, kicsit nem figyelsz, máris leég. Több esélyt adsz magadnak, ha a töltelékbe is keversz vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!