Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Leégett töltött kàposzta. ...

Szalai1985 kérdése:

Leégett töltött kàposzta. Miért éget le a fazékban a töltött kàposzta alja? Peddig lassu lãngon föztem és paradicsomos vízzel öntöttem fel.

Figyelt kérdés
2020. jan. 20. 18:02
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
Mert közvetlenül hozzáért az edényhez.
2020. jan. 20. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Nem volt elég folyadék alatta és/vagy mégis túl magas volt a hőmérséklet.
2020. jan. 20. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Hát igen, ezzel én is jártam már pórul ráadásul nagy mennyiségben. Nagyon idegesítő.

Azért ég le, mert aránylag vékony az edény alja, és amíg más ételt meg tudsz kavarni, és nem tűnik fel, addig a töltöttkáposztát nem tudod kavargatni, plusz elég nagy tömeg, a súly lenyomja az alsó réteget a tűzforró edény aljához, és kiszorítja alóla a levet a tömegénél fogva. Így extrém gyorsan leég.

Bővebb lében főzd, paradicsompürét csak a végefelé rakj hozzá, mert az is brutálisan le tud égni, és néha rázogasd az edényt, mint a bográcsot, mármint a fülénél fogva, vízszintesen körbetekerve. Gondolom tudod hogy gondolom.

2020. jan. 20. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

3-mas vagyok, még egy trükk, nem tudom milyen a tölteléked, valaki főtt rizzsel keveri be, de leginkább nyerssel szokás.

Ha te is nyers rizzsel kevered be, keverj a töltelékbe is vizet! Ne legyen nagyon száraz!

Mert a rizs rengeteg folyadékot felszív, egyszerűbb neki, ha közvetlenül a töltelékből szívja fel, mint "kintről" mármint abból a vízből, mit utólag ráöntesz a töltelékekre.

Úgy hipp hopp felszívja a vizet amit ráöntesz, kicsit nem figyelsz, máris leég. Több esélyt adsz magadnak, ha a töltelékbe is keversz vizet.

2020. jan. 20. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
33%
Mert meg kell emelni a labast es meg kell razni vagy perditeni. Nekem a ferjem csinalja. Sosem eg le
2020. jan. 21. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
82%
vagy ha van hely oldalt benyomni a fakanalat es kicsit a fazek (kor) kozepe fele nyomkodni ovatosan. kicsi voltam igy mutatta mama, o kicsi volt higy levegye es razogassa :) de ovatosan kell h ne kabarodjon ossze. es vastagabb edeny, kisebb lang. paradicsompuret mi nem szoktunk beletenni (tudom mindenhol mas a tuti recept ) :D
2020. jan. 21. 02:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 mustafa33 ***** válasza:
100%
Ajánlanám más edényben készíteni. Vastagfalúban. Pontosabban vastag aljúban. Rozsadmentesben (stailess steel)legjobb az 1 cm-nél vastagabb aljú. Vagy nehéz vas lábasban - fazékban. Ha normál zománcos fazék, akkor tegyél alá öntött vas alátétet. Az olcsó "horpadós" fényes edény nem jó, abban odaég akármit csinálsz vele.
2020. jan. 30. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!